Nieuw: LICHAAMSTAAL van A.K. Turner

Nieuw per november 2023 & vooruitlezen

Titel: Lichaamstaal

Auteur: A.K. Turner

Genre: Spanning/ Thriller

Uitgeverij: Ambo Anthos

Uitgave: 7 november 2023

Met dank aan: uitgeverij Ambo Anthos
Qua recensies is het wat stiller hier op deze site. Dat komt doordat ik in april een nare diagnose kreeg. Er volgde chemokuren en 2 dagen geleden ben ik geopereerd. Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan. Met mij en mijn focus en concentratie. Langzaam aan zal ik de draad weer oppakken.

In november komt er een heel spannend boek uit: LICHAAMSTAAL. Geschreven door K.A. Turner. Deze mag ik alvast gaan vooruitlezen. 

Wie is deze auteur?

Alison (AK) Turner is geboren in 1957, Silver Springs, Maryland  Verenigde Staten.  Ze is de auteur van een nieuwe misdaadserie die zich afspeelt in een Londens mortuarium met mortuariumassistent Cassie Raven. De eerste roman, Body Language , werd in november gepubliceerd door Zaffre.

Ze werd al snel gegrepen door de boeken van Agatha Christie en waagde zich vervolgens aan wat ruiger werk, zoals dat van Freddie Forsyth. Ze schreef gedichten en toneelstukken en is nu werkzaam als tv-producent en documentairemaker. Ze houdt ervan om creatieve personages te beschrijven die lang onthouden blijven en dus indruk zullen maken op de lezer. 

Onder pseudoniem

AK's eerste uitstapje naar misdaadfictie was een detective-thriller-trilogie, geschreven onder het pseudoniem Anya Lipska, naar aanleiding van de avonturen van Janusz Kiszka, stoere jongen en fixer voor de Poolse gemeenschap in Londen. De eerste van de trilogie bracht Val McDermid ertoe haar te selecteren voor het prestigieuze New Blood-panel op het Harrogate Crime Festival. Alle drie de boeken kregen lovende kritieken en zijn momenteel in optie als potentiële tv-misdaadserie.

Nu een serieboek

Cassie Raven is een Goth-girl-technicus die in een mortuarium in het gedurfde Camden Town werkt en een speciale affiniteit heeft met de lichamen die onder haar hoede zijn. Ze behandelt ze als mensen in plaats van als lijken, en soms reageren ze door 'haar te vertellen' hoe ze zijn gestorven. Als het lichaam van iemand met wie ze een goede band had, in het mortuarium opduikt, raakt het haar hard. Nadat de politie haar groeiende vermoedens heeft verworpen dat de dood een ongeluk was, wordt Cassie freelance speurder om te onderzoeken waarvan ze overtuigd is dat het moord was.Deel 2 is er al in het Engels

Camden-mortuariumtechnicus Cassie Raven keert terug om weer een ingenieus forensisch mysterie op te lossen. Perfect voor fans van Tess Gerritsen, Patricia Cornwell en Kathy Reichs. 

Ben je ook zo nieuwsgierig? Binnenkort vertel ik je meer!


Groetjes Annette 

Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie