Meet & Greet: Jeroen Windmeijer voor zijn nieuwe thriller

Meet & Greet

Auteur: Jeroen Windmeijer

Titel: De schaduw van Vermeer

Datum: 2 Oktober 2023

Locatie: Delft
Gisteren 2 oktober was er een leuke rondleiding met auteur Jeroen Windmeyer. Ter gelegenheid van zijn nieuwste thriller DE SCHADUW VAN VERMEER. De zon scheen, de lucht was bijna blauw,  dus wat wil een mens nog meer. Deze Meet & Greet was bestemd voor boekhandelaren en medewerkers van de uitgeverij zelf, en de opkomst was groot. Ik schat ingeveer dertig mensen en een gids, Jeroen Windmeijer en meneer Herman. Deze Herman is directeur van het Vermeercentrum in Delft, was voorheen leraar  op een school met de naam ' Vermeer' er in, werd toen de directeur voordat hij op het centrum terecht kwam. En heeft zo heel veel kennis vergaard over Delft & Johannes Vermeer. 


Het verzamelpunt


Mijn collega Audrey uit Boekhandel van Atten te Berkel haalde mij op, bij de vestiging in Pijnacker. En 'up we go'. Naar Delft centrum. We waren ruim op tijd en zagen zo een klein groepje veranderen in een kleine zwerm. Er kwamen er steeds meer bij. We stonden op de brug voor het Vermeercentrum. Van alle kanten kwamen er toeristen, fietsend of lopend en wurmden zich door de groep. šŸ˜³. Lolbroek & Co maakten nog een gekke foto. 
De groep ging van start. Meneer Herman deed nog een praatje over het Vermeercentrum en zo liepen wij richting het geboortehuis van Johannes Vermeer. 


Meneer Herman geeft extra toelichting


Jeroen Windmeijer vertelt en leest voor


Geboortehuis VermeerDaarna liep de groep terug over de brug, richting plein. Bij het plein hangt een bord met 2 fouten in de tekst. Zie jij ze?
We liepen richting de oude kerk en kregen uitleg van Angelique de gids. Zij deed de studie Bouwkunde, doet ook iets met Marketing en is regelmatig stadsgids in Delft. Erg interessant. Zij vertelde over de mensen die begraven werden in of onder de oude kerk. Vroeger als er weinig geld was, werd men staand begraven. Om ruimte te besparen. En geld.  

De route vervolgden zich, langs mooie panden en uitkijkjes. Langs de resten van de stadswal, mooie hofjes en woningen waar Vermeer zou hebben gewoond. Of niet. De meningen daarover zijn verdeeld. Als toetje op de taart streek het gezelschap neer bij een bierbrouwerij. Waar we proostten op het nieuwste boek van Jeroen Windmeijer. 

Met dank aan uitgeverij Harper Collins & auteur Jeroen Winmeijer, voor deze geweldige middag!


Fotogalerij Opnieuw een spannende passage

Bij de roeivereniging DDS

Jeroen leest voor

Bij een mooi hofje

Zoals op de cover van het boek

Met auteur Anne den Hollander, ook aanwezig

Redacteur Lisanne van Harper Collins deed een speechHet eerste boek werd uitgereikt aan vader Windmeijer

Samen met Ellis Gielen van Harper Collins 

Samen met Jeroen Windmeijer

Audrey & Annette


Het Bier Brouwhuis


Nogmaals het was een bijzondere en zeer mooie maandagmiddag. 

Nieuwsgierig naar het boek? Zie mijn eerdere post, en per vandaag ligt het in de winkel. Hoe mooi is dat. 


Groetjes Annette 

Birdy's Boeken 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie