Het Nederlands Thrillerfestival 2023: de uitreiking van de Vleermuizen.

De uitreiking van de Max Vleermuizen.
Het Nederlands Thrillerfestival is een jaarlijks terugkerende feestweek, in oktober, die start met de uitreiking van de uitreiking van de Bronzen, Zilveren en Gouden Vleermuis. De winnaars worden gekozen door een lezersjury. 

Ik was er gisteren aanwezig,  kijk mee!De presentatie was in handen van Janneke Siebelink en Jan Slagter reikte de prijzen uit. Het was heel spannend. Per categorie waren er ongeveer zes genomineerden. 


Janneke Siebelink 


Lex Noteboom

 
De Max Bronzen Vleermuis

De bronzen vleermuis gaat naar het beste thrillerdebuut van 2023. Deze prijs ging naar: Bjorn van den Eynden. Hij is de auteur van 'De engelenmoord'. Bjorn is een Vlaming en is jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur. De jury vond zijn thriller erg spannend. Dus ga deze vooral lezen.


De genomineerden
De Max Zilveren Vleermuis

De zilveren vleermuis is voor de beste thriller van 2023. Voor deze prijs waren ook weer een aantal gegadigden, waaronder Helen Fields en Robert Bryndza. Deze laatste was via zoom aanwezig, maar had zijn camera niet aanstaan. Hoe grappig. 

En de winnaar is: Sam Holland, voor haar thriller 'De 20'. Dit boek heb ik zelf gelezen en is ook echt een winnaar te niemen.


De genomineerden 
Carla Covach 
Max Gouden Vleermuis

Tenslotte de uitreiking van de gouden vleermuis. Dit is de prijs voor het gehele euvre. Er waren weer veel genomineerden, zoals Sterre Carron en ook Carla Kovach. Corine Hartman was ook aanwezig en voor de vijfde keer genomineerd voor deze mooie prijs. 

En de winnaar is:...Corine Hartman. Chapeau!! 


Het werd daarna nog heel gezellig,met een hapje en een drankje. Natuurlijk koos ik een mooi boek uit, om te laten signeren. Ik koos Carla Kovach haar nieuwste thriller, 'Hij ziet jou', die ze graag signeerde. Deze auteur is erg hartelijk en aardig en heeft zelfs nog tijd om super spannende thrillers te lezen. Ze geniet daar erg van.  


Met een big smile en ook vermoeidheid, gingen hubbie en ik weer huiswaarts. Het was weer een waar feest geweest. Voor meer leuke foto's, bekijk je mijn eerdere blogje.


Groetjes Annette 

Birdy's Boeken 
Helen Fields

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie