Nieuw: Jeroen Windmeijer- De schaduw van Vermeer

Nieuw verschenen

Titel: De schaduw van Vermeer

Auteur: Jeroen Windmeijer

Genre: Thriller

Uitgeverij: Harper Collins

Uitgave: 3 Oktober 2023
Drie oktober is het zover! De nieuwste Jeroen Windmeijer ligt dan in de winkel. De auteur Jeroen Windmeijer is de Nederlandsche Dan Brown. Zo krijg je in een notendop een indruk van het genre waar zijn boeken toe behoren. 

Het verhaal:

De nieuwe Windmeijer, met Delft als decor voor een spannende thriller.

Docent Fabian de Ligt had niet gedacht dat zijn middag zo’n dramatische wending zou krijgen. Wat een rustig gesprek over de schilder Johannes Vermeer had moeten zijn, eindigt desastreus als de geĆÆnterviewde expert ineens dood neervalt. Hij mompelt nog net: ‘Mij… Mij…’.

Niet lang daarna volgt een reeks van mysterieuze inbraken die ook met Vermeer te maken lijken te hebben: verschillende schilderijen verdwijnen vanuit hun musea. Sommige lijken waardeloos, omdat het vervalsingen zijn. Maar ook een van de bekendste musea van het land moet aan een inbraak geloven. Ongewild raakt Fabian bij deze zaak betrokken, en ook hij blijkt een doelwit. De waarheid achter de verdwenen schilderijen en de Hollandse meester dreigt aan het licht te komen. Maar iemand zet alles op alles om die in het duister te houden…

Over het werk van Jeroen Windmeijer:

‘Een soepel verhaal, dat de lezer prettig in zijn ban houdt en waarbij je af en toe even denkt: zou er dan toch niet iets van waarheid in zitten?’ De Telegraaf ****

šŸ‘‰ In het stadje Delft zijn veel plekken te vinden die iets te doen hebben met Johannes Vermeer. Ondergetekende mocht deelnemen aan een leuke stadswandeling door Delft, met andere boekverkopers en medewerkers van uitgeverij Harper Collins. Stadsgids Angelique ging ons voor, gevolgd door Jeroen en meneer Herman- werkzaam bij het Vermeercentrum. De zon scheen, de lucht was blauw oftewel het was een perfecte middag voor een wandeling langs Vermeer-gebouwen en ander leuks. Het was genieten van A tot Z. 


Groetjes Annette 

Birdy's Boeken šŸŒ¹Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie