Het Nederlands Thrillerfestival 2023 in Zoetermeer: de foto's!!

Fotogalerie 


Vandaag 22 oktober was het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer. De 15e editie inmiddels. Een jaarlijks terugkerend festijn, met de uitreiking van de Max Vleermuizen, een boekenmarkt inclusief aanwezigheid van uitgeverijen en auteurs. Maar vooral....veel bookliefhebbers. Kijk mee. 
Rond half 1 gingen wij van huis. De aanvang was 12.00 uur. Om half 2 waren de Vleermuis-uitreikingen. Oh, wat spannend weer!!  Gelukkig waren we ruim op tijd. 


Jan Slagter

Eenmaal op de rode loper kwam Jan Slagter ons tegemoet. Dus maar even een foto maken. Gezien het ook de Halloweenperiode is, waren er ook bijzondere gasten. Een soort knaagdier in pak. Hilarisch als daar een oud-bekende in blijkt te zitten.


Moon Kager & Hilda Spruit 


De eerste ontmoeting was met auteur Hilda Spruit (midden). Zij is de auteur van oa. 'Dolende geesten' en 'Geestverwanten'.  Spannende boeken voor Young Adults. Daarna kwam recensent en booklover Moon Kager er ook bij en was het feest compleet. We hadden zulke leuke gesprekjes. Wauw.


Auteur Rik Raven


Auteur Mark van Dijk


Bij de stand van uitgeverij Godijn Publishing was het gezellig druk. Antoinette Kalkman haar nieuwe boek komt snel uit: UITGEDOKTERD. Het was nog niet te koop-superjammer-, maar je kon bij aankoop van haar novelle je naam en mailadres noteren. Zo kreeg je korting op aankoop van het nieuwe boekenkind. 


Antoinette Kalkman


Voor Antoinette had ik een doosje chocolade meegenomen. Voor de lieve woorden op facebook en om haar succes te wensen met het nieuwe boek. 


Auteur Anke Verbraak

Ook met auteur Anke Verbraak van Godijn Publishing had ik een heel leuk gesprek. Naast het feit dat we zo kleurrijk op de foto staan, gaf ze mij moed qua gezondheidskwesties. Dat is erg mooi. Anke is bekend van: 'water en wolfkers'


Auteur Marjo de Vroed 

Na een paar gezellige babbeltjes gepleegd te hebben, konden we de zaal in.  Onderweg kwam ik Marjo de Vroed nog tegen. Zij is bekend van spannende jeugdverhalen, zoals "Het donkere visioen'. We zochten een mooie plek in de zaal. Het feest kon beginnen. 


Zaal in het stadstheater 

 

Als eerste was daar de uitreiking van de Max Junior Vleermuis. Daarna volgde de Bronzen, Zilveren en Gouden Vleermuis uitreiking. Zie aparte blog. 

Ik kwam leuke en bijzondere mensen tegen, kijk mee!


Carla Covach & Sterre Carron Carla Covach & Sterre Carron
Auteur Carla Covach

De Engelse auteur Carla Kovach heeft al veel thrillertitels op haar naam staan. Zij was theaterschrijver en actrice voordat ze aan het auteurschap begon.  Deze auteur is bekend van de 'Gina Harte'- serie. 

Sterre Carron was genomineerd voor haar gehele euvre, maar won helaas niet. Zij is een bekende Vlaamse auteur. Sterre studeerde tropische geneeskunde, werkte voor Artsen zonder Grenzen en heeft extra belangstelling voor forensische geneeskunde. Haar debuut verscheen in 2013. De Rani-reeks heeft inmiddels 21 delen, waarvan ' Fatale prikkels' de nieuwste is. 

Corine Hartman is de Nederlandse queen of Crime. Veel verhalen gaan over de Achterhoek, of spelen zich daar af. Zij weet als geen ander hoe je spannende en mysterieuze verhalen moet schrijven. Het is altijd genieten, als je haar verhalen leest. Na de Ijsselmoorden-serie, kwam de serie met Faye. Toch wel mijn lievelingsverhalen  over die lieve Faye. Daarna volgde de cosy-crime serie met Eva. 'De vrouw die vergat te leven' is haar laatste boek. Je ziet alles voor je ogen gebeuren in en rondom het mooie stadje Vorden- in de Achterhoek. Ik ben er zelf geweest en het is daar prachtig.  Corine Hartman komt eind van het jaar met een ebook-only. Daarna volgt er een ander boek in papier. Ik kan niet wachten!! 


Auteur Corine Hartman
Auteur Tamara Geraeds 

Van Tamara kreeg ik van de week een lief kadootje. Een boekje met mooie gedichten, door haarzelf geschreven. Zij is auteur zeer spannende boeken waarvan 'Doden praten niet' de nieuwste is. Ook schreef zij 'Woede', die ik mocht proeflezen. Zo leuk. 

Lex Noteboom is een debutant en werd bekend met zijn thriller: 'De man met de duizend gezichten'. Ook maakt hij bijzondere podcasts, dus een mooie tip!

Hij is nog geen Stephen King, (aldus Lex) maar wie weet...gebeurt dat nog. Het is hard werken om boven het maisveld uit te komen met een boek, zo vertelde hij.  Maar ...toch gelukt! You go, Lex!! 

Ik heb zijn boek nog niet gelezen, mede door mijn huidige gezondheidsstatus, maar volgens recensent Roelant de By die er ook was -moet dit boek bovenop de leestapel komen-. 

 
Lex Noteboom 


Marie-Jose Verweij 
Marie-Jose Veweij is bekend van haar thriller: "Met onbedachte rade'. Zij is druk bezig met haar volgende boekenkind, die begin volgend jaar zal verschijnen. Mijn blog zal hier zeker weer aandacht aan schenken. 


Het was een superleuke middag met leuke gesprekjes en bijzondere ontmoetingen. Zo sprak ik nog met Dini en Hennie, Auteur Eric Bakker, Ellis Gielen -van Harper Collins en zwaaide ik in de verte naar Miriam Bakker, van Thrillers & More. Mogelijk ben ik iemand vergeten- dus sorry alvast! 

Voor herhaling vatbaar. 

Groetjes Annette 
Birdy's Boeken 
 

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie