Thriller Recensie: Sophie Wester- een lege plek

 Recensie

Titel: Een lege plek
Auteur: Sophie Wester
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: Februari 2023

Met dank aan uitgeverij De Crime Compagnie & Vrouwenthrillers.nl voor dit recensie-exemplaar dat ik mocht winnen op de website.

Wat zou jij doen als je al jaren bezig bent om zwanger te raken en het mag maar niet lukken? Dit geeft een lege plek en veel verdriet. Gelukkig zijn hier speciale klinieken voor, met artsen zoals Birgit Zilver. Zij is gespecialiseerd in deze materie en heeft samen met zakenpartner Johan een eigen vruchtbaarheidskliniek. 

Hoe ver ga je om een bijzondere vriend te helpen?

Birgit Zilver is arts en heeft jarenlange ervaring met het behandelen van koppels en/of vrouwen die door een bepaalde oorzaak niet snel zwanger kunnen worden. De zaken gaan goed. Samen met haar zakenpartner Johan heeft ze het goed voor elkaar. Een mooi gebouw, fijn personeel een goed werkend laboratorium en de  nieuwe klanten weten haar goed te vinden. Totdat de telefoon gaat en het Sander blijkt te zijn. Sander kent ze van vroeger en hij overrompelt haar met een verzoek. Als arts heeft ze zo haar regels, maar ze gaat toch overstag.  

In dit 2e boek van Sophie Wester word je meegenomen in de wereld van het zwanger worden. Gingen wij in het eerste boek "Moordende hitte" nog naar een zeer warme tijd van het jaar, waarbij de mussen dood van het dak vielen, zo anders is "Een lege plek". Daar belanden we in de koelcel waar de embryo's worden bewaard, om ooit weer teruggeplaatst te worden. Om zo nieuw leven te geven en/of te creëren. De techniek staat voor niets en er worden steeds mooiere zaken uitgevonden in laboratoria. Daar heeft hoofdkarakter Birgit Zilver haar vak van gemaakt. Een gat in de markt, een leeg gevoel die mogelijk opgevuld kan worden door haar expertise.

Haar cliënten vertrouwen er allemaal op dat zij een lege plek in hun leven kan opvullen..

Birgit Zilver is een sterke vrouw, met haar vak geeft ze mensen weer hoop en vertrouwen. Toch is ze ook van vlees en bloed en zodra ze Sander weer ziet laat dit haar niet ongeroerd. Door dit gevoel wordt ze mogelijk ook een kant op gedreven die ze liever niet inslaat. Het lijkt alsof Sander een beetje magie gebruikt. Op zijn verzoek kan ze geen nee zeggen. 

Nieuw leven is niet vanzelfsprekend

Een lege plek is het spannende 2e thrillerboek van schrijversduo Sophie Wester. Zij hebben een mooi en ook maatschappelijk thema uitgekozen. Ze nemen de lezer mee naar de wereld van de embryo's, ziekenhuisbezoeken en herplaatsingen van cellen die mogelijk succesvol moeten samengaan en verder zullen groeien in de buik. Dit gaat niet zomaar, hier gaat veel aan vooraf en is zeer interessant om te lezen. De kliniek van Birgit heeft een hoog slagingspercentage, want natuurlijk niet alle pogingen zijn succesvol. 

Sophie Wester heeft opnieuw voor een interessante zo niet zeer meeslepende thriller gezorgd. Je kan zien dat zij groeien in het bedenken van plots en verhaallijnen. In dit spannende verhaal vol moois, maar ook teleurstellingen en verdriet lezen we in 3 verhaallijnen over Birgit. Zij staat centraal in deze soms beklemmende suspense-story. Door het contact met Sander gaat zij terug in de tijd. Ook terug in de tijd zit haar jeugd verscholen en de relatie met haar ouders is toch wat bijzonder. Dit maakt wie zij nu is. Sterk en vol vertrouwen. Maar het verzoek van Sander maakt haar toch wankel en al helemaal als er ook vreemde dingen om haar heen gebeuren. Het haalt haar uit haar evenwicht, ze doet een stapje terug om opnieuw goed gas te geven. Dat is een mooie ontwikkeling. Heden en verleden komen uiteindelijk bij elkaar en geeft een magisch vuurwerk aan het einde. Wat voor sommigen wat "teveel van het goede" kan zijn. Het raakte de rand van geloofwaardigheid nog maar net.

Conclusie

Dit opnieuw zeer spannende verhaal van Sophie Wester geeft een kijkje in de keuken van een vruchtbaarheidskliniek. Het geeft een inzicht dat leven niet vanzelfsprekend is. En zwanger worden dus ook niet. De kliniek van Birgit geeft mensen weer hoop. Maar Sophie Wester, zou Sophie Wester niet zijn, om hier een geheel eigen draai en plottwisten aan te geven. Zodat de levens van 3 personages helemaal op de kop gaan staan. De spanning wordt goed opgebouwd, het einde is wat over de top.  

Waardering  4 sterren.

Nog meer van genoten dan de vorige. Mooie cover ook. Meer diepgang en zeer spannende opbouw. Er zijn veel thema's, maar die van "een vriend de helpende hand bieden" drijft veel boven en schuurt in het verhaal. Het einde is wat ver gezocht en gaat opeens in een zeer hoge versnelling. 


Hartelijke groeten, Annette

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie