Recensie- Zin in Zillertal- Svea Ersson

Recensie voor de blogtour 

Titel: Zin in Zillertal

Auteur: Svea Ersson

Uitgeverij: De Crime Compagnie

Uitgave: Januari 2022

Met dank aan uitgeverij De Crime Compagnie, voor dit exemplaar! Het is niet echt een koude winter, maar toch zijn er koude dagen bij. Dan kruip je heerlijk op de bank, onder je dekentje, kopje thee erbij een een goed boek. Waar je helemaal in kan verdwalen. Zo is ook Zin in Zillertal. Svea Ersson neemt je mee naar de sneeuw, ga je mee?

Het verhaal over skiën, sneeuw en mysterieuze momenten

De kinderen van Katja van Merwede zijn talentvolle skiërs. Om hen optimaal te laten trainen, verhuist Katja naar het Oostenrijkse Zillertal. Terwijl het leven van Myrthe en Rowan zich afspeelt op en rond de piste, probeert Katja een bestaan op te bouwen. Dan duikt er iemand op die haar dringend wil spreken. Het voert Katja terug naar de tijd toen ze zelf aan skiracen deed. Wil ze de confrontatie met dat traumatische verleden wel aangaan?

De elementen

De cover is wit en sneeuwrijk. Bomen en struiken zijn omhuld met witte poeder, zo lijkt het. In het midden loopt een jonge dame, met sneeuwlaarsjes, handschoenen, een dikke jas en roze muts. In vrolijke en sierlijke letters is de titel te lezen, in een mooi cyclaam roze kleur. Ook de rug van het boek heeft deze mooie roze tint. Het geeft een mooie compositie.

Deze ik-vertrek-thriller speelt zich af in Oostenrijk. Het land van kou, sneeuw en warme chocolademelk. Centraal staat Katja van Merwede. Zij heeft 2 talentvolle kids van 11 en 13 jaar. Het idee om naar Oostenrijk te gaan verhuizen, geeft Katja een geweldig goed gevoel. Ze kan bijna niet wachten tot ze er is. Ook al wil haar echtgenoot op een gegeven moment niet meer mee. Toch zet ze door.

Bij aankomst staat haar een nare verrassing te wachten. Gelukkig heeft Katja brede schouders. Ze zet zich in om een mooie Bed & Breakfast neer te zetten. Al gaat dit niet direct zoals ze graag zou willen.

Jawel, Svea sleurt je hierin helemaal mee!

De schrijfstijl die auteur Svea Ersson hanteert is zeer prettig. Binnen no-time zit je in het verhaal.De belangrijkste personages worden goed beschreven. Over Katja wordt het meeste bekend gemaakt. Of zij al eerder scheurtjes in haar huwelijk proefde is niet duidelijk. Dat blijft wat duister. Wat wel duidelijk wordt, is dat haar dochter Myrthe al lekker aan het puberen is. Zij is 13 jaar. Gedurende het verhaal krijg je een beetje het idee dat zij zich gedraagt als een 15-jarig puber meisje. Soms lijkt het er op of Myrthe haar dochter van 13 jaar al niet aankan, ze laat haar veel te vrij. Tot de big bang natuurlijk.

Maar geen woord over wat er hier gebeurt is, hoor je me? Geen woord of anders..

Qua spanning gaat de opbouw heel rustig, na een flitsend proloog. Eerst maken we kennis met de karakters. Door kleine speldenprikjes krijg je als lezer de indruk dat er ooit iets heftig mis is gegaan. De vraag is wat en waarom. Als lezer voel je je een soort van Sherlock om dit te gaan ontdekken.

Katja lijkt een gesloten boek, maar dan...

Doordat er steeds meer gebeurt en dus de ontwikkelingen zich opvolgen, krijg je steeds meer de neiging om tegen Katja te gaan praten. [Zeg dan wat..Katja! Leg het uit. ]. Naarmate het verhaal zich vordert, kreeg ik daarnaast een soort deja-vu-gevoel. "Heb ik zoiets niet eerder gelezen? Dit lijkt ergens op". Maar door de twisten en bochten die dit sneeuwavontuur krijgt, gaat dit toch een geheel andere kant op dan verwacht.  

Conclusie

Zin in Zillertal is een ijskoude ik-vertrek-thriller. Het proloog is al om je te doen schrikken. Dan een vertrek naar Oostenrijk, om een B&B te beginnen. Dat plan lijkt steeds meer naar de achtergrond te vervagen door de ontwikkelingen die volgen. Het leek er even op, dat het een bekend plot was, maar gelukkig liep het anders. Ik heb er van genoten.

Waardering  4,5 sterren.

Mooi verhaal, al leek het er even op, dat ik zoiets al eerder las. Maar dat bleek totaal anders. 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdyś Boeken 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie