Recensie: Anja Feliers- Schaduwen

 Recensie

Titel: Schaduwen

Auteur: Anja Feliers

Uitgeverij: Pelckmans

Genre: Spanning/ Thrillers

Uitgave: December 2021

Met dank aan New Book Collective, voor dit exemplaar.
De boeken van Anja Feliers lezen is altijd een klein feestje. De nieuwe serie met Caro in de hoofdrol is mysterieus, gezien Caro een medium is en een 6e zintuig heeft. Zij ziet en voelt dingen die anderen niet meekrijgen. In dit 3e deel staat Perre centraal. Kijk mee.

Schaduwen: Het verhaal over Perre

Als Perre op school hoort van een dramatisch ongeval, is de schrik groot. Zijn beste vriend Raven, 17 jaar, blijkt overleden te zijn. Hij is gevonden bij de rivier. Perre is in shock en rent naar de toiletten. Zijn lerares Engels roept zijn naam, maar hij kijkt niet om. Pas als alles tot hem doordringt, blijkt ook Perre  niet veilig te zijn. 

Zijn moeder Emilie roept de hulp in van Caro. Zij heeft een extra zintuig. Komt zij met Caro achter de waarheid?

De auteur Anja Feliers

Met schaduwen heeft Anja Feliers haar 3e boek geschreven met medium Caro Westerhof in de hoofdrol. Anja Feliers is één van de succesvolste schrijvers van Vlaanderen.Zij schrijft thrillers en erotische romans. Eenmaal begonnen in een boek van Feliers...dan wil je alleen maar doorlezen. De serie met Kathleen Verlinden is ook zeker een aanrader. 

De elementen

In Schaduwen draait het om vriendschap, jaloezie en verliefd worden op de verkeerde personen. Onbeantwoorde liefde en machtsspelletjes staan als thematiek centraal.

Het boek is verdeeld in 2 delen en er zijn meerdere verhaallijnen te lezen in de vertelperspectief van de 3e persoon. Dat heel prettig is en goed te volgen. Het verhaal begint bij Perre. Hij heeft verdriet om zijn 17-jarige vriend Raven. Helaas wordt Perre slachtoffer van nare spelletjes. Zijn moeder Emilie laat het er niet bij zitten en roept de hulp in van een medium: Caro. Caro heeft zo haar eigen verhaallijn en problemen uit het verleden. Haar acties lezen we in de 1e persoon. Zo komt zij als personage dichterbij de lezer. Wat heel mooi is, zo zit je echt in het verhaal. 

Caro is een fijn personage om over te lezen. Ze heeft veel voor haar kiezen gehad. Ook zij heeft een groot verlies moeten verwerken, wat niet mee valt. Met haar talent waar ze soms nog mee struggled, kan ze anderen helpen. Niet iedereen is direct een "believer" van haar kunnen. Wat logisch is en zeer geloofwaardig. Door de ontwikkelingen die volgen, zijn veel mensen toch overtuigd.

Anja Feliers schrijft de verhalen zo indrukwekkend, dat je er direct helemaal in zit. Het lijkt een soort "betovering". Een soort stardust komt over je heen. Met niet teveel personages zodat je ze allemaal goed kan volgen. Ze worden goed neergezet met allen zo hun achtergronden. 

De spanning is al direct aanwezig. De eerste bladzijden zijn al heel spannend. Als lezer beland je in een zeer heftig tafereel. Wat veel verdriet heeft tot gevolg. Daarna lezen we wisselend over Caro en over Perre. Naar mate het einde nadert, wordt de spanning steeds hoger en hoger. Een mooie opbouw.

Schaduwen laat zien dat er meer is tussen hemel en aarde. Als je er open voor staat gebeuren er mooie dingen. Caro laat door haar talenten de deur op een kiertje staan, naar een schaduwland. Iets wat niet iedereen kan zien. Wat Caro ook niet altijd direct begrijpt, maar anderen wel mee kan helpen met het geven van antwoorden op dringende en essentiële vragen. Doordat Caro soms dingen ervaart, kan dit leiden tot oplossingen in grote zaken. Heel bijzonder & ook supermooi. 


Schaduwen laat zien dat er meer is tussen hemel en aarde. 


Waardering  5 sterren.

Opnieuw genoten van dit Caro-boek. Ik hou erg van dit soort verhalen. De cover past zeer goed bij de serie. De schrijfstijl is zeer prettig. De personages zijn goed te volgen. De spanning heeft een goede opbouw. De plot is vindingrijk en dus goed gevonden. Het hoofdthema is zeer actueel. Acceptatie van elkaar is lastig, blijkbaar.


Hartelijke groet & blijf vooral een boek lezen!


Hartelijke groeten, 

Annette Overvoorde


       


   

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie