Nieuw: Stormval- Tove Asterdal

Nieuw

Titel: Stormval

Auteur: Tove Asterdal

Uitgeverij: Cargo

Genre: Spanning/Thriller

Uitgave: 4 januari 2021
Wauw, die cover vind ik echt mooi gedaan. Wat geeft het verhaal? Kijk mee.

Stormval

Een smalle weg kronkelt door de bossen, langs een spiegelgladde rivier, waarin de bergtoppen zich blauw weerspiegelen. In een opwelling slaat Olof Hagström af, verder het bos in, naar het ouderlijk huis dat hij meer dan twintig jaar geleden verliet. Het afgelegen huis lijkt verlaten, maar binnen is een hond eindeloos aan het blaffen. Als Olof een kijkje in het huis neemt, vindt hij daar het levenloze lichaam van zijn vader, die met messteken is omgebracht.

Politierechercheur Eira Sjödin wordt op de zaak gezet, en Olof lijkt de enige verdachte. Ze herkent Olof, hij was ooit het middelpunt van een misdaad die het dorp jarenlang in zijn greep hield. Eira was negen jaar oud toen Lina Stavred werd vermoord. Olof was de veertienjarige jongen die de moord op Lina bekende. Hij was de jongen uit Eira’s nachtmerries.

Over de auteur

Tove Alsterdal (1960) is een Zweedse schrijfster en journaliste. In eigen land verwierf ze faam als scriptschrijfster voor toneel, film en opera. Als romanschrijfster debuteerde ze in 2009 met Kvinnorna på Stranden. Het boek kende geen overweldigend succes maar werd toch in tien talen uitgebracht (Nederlandse titel: Vrouwen op het strand uit 2012). Haar definitieve doorbraak kwam er met de thriller Het stille graf.

Heb jij ook zo een zin gekregen in dit boek. Ik wel. Ik spreek je later!

Hartelijke groetjes, AnnetteReacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.