Marelle Boersma- Ciao Sicilia

Recensie


Titel: Ciao Sicilia
Auteur: Marelle Boersma
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Genre: Thiller
Uitgave: Februari 2019


Allereerst bedankt uitgeverij De Crime Compagnie, voor dit mooie boek!


Ciao Sicilia zit boordevol Italiaanse spanning en chocoladetaart!

Beste lezers,

Dit boek ziet er echt vrolijk uit. En dat maakt nieuwsgierig. Of het net zo vrolijkheid geeft als de cover, daar kom ik graag achter. Kijk je mee?

De auteur

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Na een heel rijtje thrillers over maatschappelijke misstanden gooit ze het roer om: En begint ze een serie. Geïnspireerd door de tv-serie Ik Vertrek begint ze met de eerste Ik-vertrek- thriller. Chateau de Provence speelt zich af in Frankrijk en verscheen in 2018. Hierna vertrok ze richting Sicilië waar 'Ciao Sicilia' is ontstaan. 

"Cornwall is mijn volgende bestemming. Sinds ikzelf vertrokken ben naar het buitenland weet ik precies hoe spannend het is om al je zekerheden, je familie, kinderen én je vaste baan achter te laten. Eerder schreef ik al verschillende thrillers over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen van slachtoffers. Met deze onderwerpkeuze beweeg ik me op de grens van waarheid en fictie". Aldus Marelle Boersma. 

Het vertrek van Anne

Anne, een getrouwde dertiger, ziet geen andere uitweg meer. Haar huwelijk met Benny, die ze al heel lang kent, loopt uit op een fiasco. Haar moeder is overleden. Ze is naarstig op zoek naar een beetje geluk en bedenkt een ik-vertrek-plan. Uiteindelijk komt ze in Sicilië terecht. Krijgt ze hier de rust die ze zoekt?

Het is de zekerheid dat er vandaag iets onverwachts gaat gebeuren. die Anne pijn in d'r buik bezorgt. Terwijl ze minder onder haar paraplu wegduikt, houdt ze de omgeving goed in de gaten. Maandag hadden ze gezegd, zonder erbij te vermelden hoe ze het gingen aanpakken.¶

Veel zon, koffie en spannende chocolade zijn spannende elementen

De cover is een ware eyecatcher. Een jonge vrouw loopt door een kleurrijke straat. Haar lange haren wapperen in de wind. Waar gaat zij naar toe?  In Ciao Sicilia, het veertiende boek van Marelle Boersma, reizen we af naar het zonnige talie. Anne loopt vast in haar leven en neemt een rigoureuze beslissing. De reis naar de nieuwe bestemming gaat niet zonder slag of stoten maar eenmaal daar kan ze een zucht van verlichting geven. 

In de vertelperspectief van de 3e persoon lezen we over Anne en een stuk over een ander personage. Omdat er niet altijd dialogen worden gebruikt, wordt er best veel gebruik gemaakt van het woordje "zij" of "hij". Qua spanning loopt het langzaam op. Het temperament van de nieuwe vrienden van Anne en de sfeer van haar nieuwe stek worden goed weergegeven. Bij spannende momenten vind ik de emotie niet altijd aanwezig. Maar als Anne terugblikt op zaken is het er wel. Het 2e personage toont duidelijk wel emotie. Het verhaal is in grote lijnen duidelijk met enkele losse eindjes.  

Conclusie

Ciao Sicilia is een spannende ik-vertrek-thriller. Anne gaat een Italiaans avontuur tegemoet. Met veel kopjes koffie en chocoladetaart, waar ze zo van houdt. Ze maakt kennis met de andere cultuur en gebruiken. De families zijn erg belangrijk en misdaad zit zo in een klein hoekje. Zo ook in deze ik-vertrek-thriller van Marelle Boersma. En dat is heel mooi gedaan!   

Waardering:  3 dikke Birdy-sterren.

Genoten van dit boek. Al vond ik de eerste Lavendelpaarse-thriller iets beter. Ik kijk al erg uit, naar het volgende boek wat zich in Cornwall zal afspelen. En daarna zal Marelle het eiland Curacao "bezoeken". Wauw! 

Hartelijke groeten,

Annette overvoorde
Birdy's BoekenReacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie