Maartje Fleur- De au pair

Recensie


Titel: De au pair
Auteur: Maartje Fleur
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
uitgave: juni 2015
soort boek: ebook
Beste lezers,


Gelezen via de vakantiebieb-app. Deze app is er tijdens de zomervakantie. Ik dacht, ik ga dat eens proberen. Ook als je geen lid ben van de bibliotheek kan je dit downloaden en een aantal e-books kan je dan gratis lezen. Voor leden is het assortiment groter. Maar toch stonden er mooie boekentitels tussen. En dat is superleuk om eens te doen. Want meestal lees ik het papierenboek.Inhoud: Een rare vogel en een vermiste au pair


Als Arthur in de ogen kijkt van Caroline is hij verkocht. Hij kwam in het atelier en bestelde het mooie beeld. Het was beter dat Caroline, als kunstenares, het zelf zou langsbrengen vond hij. Ze reisde af naar het reusachtige witte landhuis van Arthur. Na een week liet hij iets van zich horen en nu zijn ze dan alweer een jaar samen. Caroline laat haar studentikoze bestaan achter om bij Arthur te wonen. Ze haalt een aantal spullen op en trekt in bij Arthur. Haar prins.

In het tuinhuis gaat ze schilderlessen geven. Tijdens een van de lessen hoort zij over de au pair, die sinds een jaar is vermist. Gedurende de schilderlessen en feestjes die worden gehouden komt ze steeds meer te weten over de au pair.  

Gedurende de tijd die ze doorbrengt met Arthur, zijn puberdochter, de huishoudster en haar zoon Marcel, beseft ze hoe hecht deze mensen eigenlijk zijn. En ze voelt zich er niet echt thuis, meer buitengesloten. Ze zal zich flink moeten aanpassen met die buien van de puberdochter en regels van de huishoudster om de sfeer leuk te houden.

Of er ook geluisterd wordt naar Caroline? En hoe het afloopt met de zoektocht naar de au pair lees je in de literaire-zomer-thriller De au pair. Bijzondere element: de jeugd van Caroline

De cover is vrolijk, de titel kort maar krachtig. De au pair is dan wel niet de hoofdpersoon, ze is wel de rode draad van het boek. En houdt iedereen flink bezig. Het verhaalperspectief is 3e persoon. Er wordt veel verteld in "hij"en "zij", daardoor zou ik zelf sommige zinnen anders opbouwen, vanwege de herhaling hiervan. Dan leest het nog prettiger weg.

Een belangrijk element van het boek is de terugblik naar vroeger, de flashbacks en gedachtes van Caroline. Zo lezen we over de moeder van Caroline die graag zelf dingen onderneemt.

Caroline zelf heeft in het verleden een flinke schok moeten verwerken, waardoor ze d'r eigen zus al een tijdje niet meer heeft gezien. D'r eerdere relatie liep stuk, daardoor had ze wat tijd nodig voor haarzelf. En daar was Arthur, hij bracht hier verandering in.


Heerlijk vakantieboek


Maartje Fleur, bekend van de verhalen van Floortje en de columns in het blad Viva, heeft hiermee een leuk en spannend boek geschreven. Het verhaal wordt rustig opgebouwd. We maken kennis met Caroline en Arthur. Ze zijn verliefd en het leven is helemaal roze. Behalve als dochter Lois aanwezig is. Ze is nukkig en brutaal. Arthur is veel op reis. Daarnaast een vreemde huishoudster en een gekke zoon die van vogels houdt ( of niet..). Genoeg ingrediënten voor een mooi verhaal. Als Marcel zich vreemd gaat gedragen, begint het spannend te worden. Natuurlijk, en daar hoopte ik natuurlijk op, kreeg het verhaal een plottwist. Dat gaf een mooie en verrassende wending aan het mysterie. Want er gebeuren toch rare zaken en waardoor komt dat toch, is de grote vraag.

Het boek De au pair is geen super-thriller, maar een leuk en spannende roman waarbij de spanning steeds een tandje wordt opgeschroefd. Zodat je het heel graag wilt uitlezen.

Een heerlijk vakantieboek, voor leuke uurtjes leesplezier.

Ik geef het 3,5 sterren.Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie