Kate Paris- De ondertoon van liefde

Recensie


Titel: De ondertoon van liefde
Auteur : Kate Paris
Uitgeverij: Tinteling Romance
Uitgave: juni 2017
Pagina's: 300 bladzijdes


Gelezen voor de Hebban-Leesclub, waarvoor dank!


Birdy's Boeken


Beste Lezers,


Dit boek las ik voor de Hebban-Leesclub. Het leuke daarvan is dat je met meerdere lezers tegelijk een boek leest. En soms kom je op nieuwe inzichten of passages die je nog niet eerder zouden opvallen en nu een andere belichting krijgen. En dat is mooi.

Dit boek gaat over wijn proeven & over de liefde. Het lees goed weg en is daarom laagdrempelig.  En goed voor heerlijke uurtjes leesplezier.Over de inhoud:

Als Ivy voor een belangrijk moment in haar leven komt te staan, wordt ze bedot door haar eigen vrienden. Dit komt zo hard aan dat ze haar spullen pakt en wegloopt. Bij haar jeugdvriend Bernd en zijn vriendin Rosie vindt ze onderdak. Bernd en Rosie hebben in Rotterdam Club Inked. Ze kent Bernd al heel erg lang, en hij is haar veilige haven als het even tegenzit. Na middernacht laat Ivy haar kunsten zien als wijnkenner. Ze weet er echt alles van. Met blinddoek raadt ze zo veel wijnen, tot groot plezier van het publiek. Ze noemen het  spel: "The kiss of the bottle". Op een avond ervaart ze iets bijzonders en een andere wijn. En krijgt ze een baan aangeboden. Het klinkt aanlokkelijk, als ook de stem van haar toekomstige baas.

Zodra zij start met de nieuwe job als Sommelier, valt het iedereen op hoeveel ze weet van de wijnen. Ook Alexander, haar baas, raakt onder de indruk. Als er nieuw personeel wordt aangenomen krijgt Ivy de schrik van haar leven. Zal zij opnieuw weglopen? Of heeft ze nu een beter plan?

Er was eens..een wijnboer die zich kapot ergerde aan alle toeristen..

De elementen:

De schrijfstijl is de ik-vorm. Een belangrijk element is het terugkijken op de gebeurtenissen van 2 jaar geleden en we lezen over de kleine Ivy, die nog bij haar ouders woont. Het is een verhaal vol liefde en passie. Je voelt dat bijna door het papier heen.

Het is duidelijk dat de auteur zich goed heeft ingelezen en zich heeft voorbereid, gezien alle details over wijnen en wijn proeven. Zo las ze ook boeken over verleidingskunsten en  heeft ze een voorliefde voor bepaalde muziek, die ze opsomt aan het einde van het boek. Heel bijzonder.

Ik voel me opnieuw assepoester als ik in de donkerrode jurk naar buiten ren..

Mijn mening over het boek:

De ondertoon van liefde is een boek vol liefde en passie, wijnen en knallende kurken. En bevat veel erotische scenes. Centraal staat het Master-Sommeiler-examen. Het is het hoogste, de hoogste onderscheiding voor een wijnkenner. Als lezer proef je de liefde voor dit vak. Er is veel liefde en hartstocht verscholen in dit spannende verhaal over Ivy. Je kan het typeren als een mooi sprookje. En in mooie sprookjes heb je mooie stukjes en minder mooie stukjes. Als ze zoenen ben je blij, als de prins wegloopt dan gooi je stampvoetend even het boek weg.
Kate Paris heeft een prachtige schrijfstijl en alleen de tem “sprookje” zou het boek zeker tekort doen. Het is een mooie liefdesverhaal. Met veel liefde voor de wijn en liefde voor elkaar, schrijft Kate Paris een heerlijke feelgood-lovestory.

Ivy heeft al heel wat meegemaakt als het verhaal begint. Het liefst zou ze dit allemaal vergeten. Langzaam wordt duidelijk wat er precies gebeurde, voordat zij bij Bernd en Rosie aanklopte. Het verhaal neemt je gelijk mee in het leven van Ivy. Je ziet haar geblinddoekt zitten aan de bar. Proevend van de wijn en ieder dan uitleg geven over welke wijn het is, met zijn typische kenmerken. Superleuk om te lezen. Met gevoelige momenten, die mij hebben geraakt. Ik ben zeer benieuwd naar het volgende boek, dat over Olivier zal gaan.

De auteur:

Kate Paris (pseudoniem van Rian Sevenhuijsen) schrijft verhalen al zolang ze kan schrijven. “Mijn eerste verhalen gingen over prinsessen, die niet alleen prinsen wakker konden kussen, maar ook met zeppelins de wereld verkenden en daar dikke boeken over vulden” aldus Kate op haar website. In 2001 studeerde zij af aan de Universiteit in Amsterdam. Daarna ging ze als copywriter aan de slag. Maar de verhalen bleven maar dwarrelen in haar hoofd, wachtend op een creatieve pen. In 2014 volgde ze haar prins naar Noorwegen en in 2015 won ze een prijs met de zomerliefde-schrijfwedstrijd. Het verhaal “Het verleidingseffect” stond in die bundel, en stond daarna hoog in de lijsten.

Ze schrijft onder pseudoniem omdat bijna alle Tinteling Romance NA schrijfsters dat doen. 
Het grootste deel van het Leesclubboek heeft zij in Noorwegen geschreven. 

Hoe kwam zij op het idee van een Sommelier?
 "Het idee voor mijn debuut kreeg ik toen ik de documentaire 'SOMM' had gezien. Deze documentaire gaat over vier vrienden die proberen het Master Sommelier-examen te halen. Ik werd geraakt door hoeveel je kunt bereiken, als je maar ergens met passie aan werkt. " Aldus haar uitleg op Hebban. 

Bekijk ook haar website: http://kateparis.nl/category/boeken-en-verhalen/

Waardering:  4 Birdy-sterren & genoten van het boek! 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie