Emelie Schepp- Post Mortem

Recensie


Titel: Post Mortem
Auteur: Emelie Schepp
Uitgeverij: De Fontein
Uitgave: mei 2017
Genre: thriller
Pagina's: 348 bladzijdes
uitgelezen: 14-07-2017


Beste Lezers,

Van Uitgeverij Fontein, mocht ik dit mooie recensie-boek lezen, waarvoor dank. Dit was deel 3 uit de serie met Jana en met vlotte pen geschreven. Ik heb echt genoten, maar vond het wel veel personages hebben. Ik had helaas soms een spiekbriefje nodig om te volgen over wie het ging. Maar zeker wel een mooi verhaal. Echt een aanrader!

De inhoud: een drieluik komt samen

Op een ochtend wordt een vrouw zwaar gewond en mishandeld aangetroffen. De ambulancebroeder Philip probeert de vrouw nog te redden, maar helaas. Dit mislukt. Kort daarna vinden ze op nieuw een slachtoffer met dezelfde verwondingen. Officier van Justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek en zij ziet al snel een patroon dat duidt op een mogelijke seriemoordenaar. Ze is vastbesloten de moordenaar te vinden. Maar Jana heeft ook zo haar eigen problemen. Ze komt in aanraking met Danilo, de criminele man die ze liever zou vergeten. Hij is ontsnapt en wordt nu gezocht. De relatie tussen Jana en Danilo is als een soort kat-en-muis-spel. Danilo is een zware misdadiger en zet haar onder druk. Maar Jana staat zeker haar mannetje. Daarnaast lezen we over Jana en haar moeder. Haar moeder komt te overlijden. De zo stoere Jana doet het meer dan ze denkt. Haar instinct staat op scherp. Daardoor krijgt dit muisje nog een staartje. 

Kan ze Danilo van zich afslaan? Hoe deze drie items samenvallen en of de seriemoordenaar uiteindelijk wordt gepakt ..lees je in Post Mortem.

Een belangrijk element is de snelheid & spanning 

De cover is donker getint, met een vrouw die op de grond ligt. Zij ligt met gesloten ogen in een donker bos. Wie is deze vrouw? En wat doet zij daar? De titel past goed bij het boek en cover. Het vertelperspectief is 3e persoon, en het lettertype vind ik wat klein. We lezen vanuit hoofdpersoon Jana en stukken vanuit de dader. Maar ook vanuit andere karakters. Het leesplezier is hoog: pakkende zinnen en spanning van hoog niveau zorgen ervoor dat de lezer blijft lezen. Wat opvalt is de hoeveelheid aan personages, met name de collega’s van de politie. Zij worden goed beschreven, maar daarbij moet je wel goed bij het verhaal blijven. Het verhaal zit goed in elkaar en de personages zijn goed uitgewerkt. Een belangrijk element is de snelheid & spanning die voortdurend wordt vastgehouden. Het verleden van Jana is ook een belangrijk aspect.  

Mijn mening

Het is een mooi en knap Emelie-Schepp-verhaal met een flinke vaart geschreven. Jana heeft het erg druk, met het onderzoek. Dan komt ze Danilo weer tegen. De relatie tussen Jana en Danilo is als een soort kat-en-muis-spel. Danilo is een zware misdadiger, maar Jana staat zeker haar mannetje. Ook maakt ze zich druk om haar moeder. Het boek is samen te vatten als een soort drieluik, die aan het einde samenkomt. Zoals eerder gezegd, de spanning en snelheid is voortdurend aanwezig. Daardoor verslapt de aandacht zeker niet bij het lezen: je blijft als lezer gefocust op wat er gebeurt. Door de hoeveelheid aan karakters, die een stuk van het verhaal vertellen, moet je er wel goed bijblijven. Al vind ik het aantal karakters wel erg veel in dit boek. Voor de een is dit prettig, voor de ander wat minder. Maar eenmaal begonnen is er geen stoppen meer aan. Met aan het einde een prachtig plot. Nieuwsgierig naar het vervolg sloeg ik het boek dicht.


Genoten van het boek. 

Waardering: 4 sterren.

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken
** Deze recensie mag niet zomaar worden overgenomen, zonder toestemming.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie