Philip Le Bon - Naomi

Philip Le Bon - Naomi -recensie
gelezen voor uitgeverij Lannoo
Is deel 3, van de serie  "De Mooie Moorden"Wat vooraf ging:
CytoSerum, een middelgroot farmaceutisch bedrijf in Londen, werkte in het geheim aan een geneesmiddel tegen de ziekte van Alzheimer. Toen de Duke, de eigenaar van een concurrerende multinational, hier lucht van kreeg, deed hij een anoniem bod op CytoSerum. Sir Gordon Harris, de CEO, en lord Vince, de voorzitter van de raad van bestuur, wezen het overnamebod af, waarop de Duke besloot grovere middelen in te zetten.

Het verhaal in ‘Naomi’ ( het 3e deel in de reeks) is een voortzetting van hertog Gwilym Hemmingway, alias De Duke, die druk is zijn ultieme doel te bereiken om eigenaar te worden van CytoSerum.

In het eerste en tweede deel van de reeks , (‘Sara’* en ‘Benissa’**) ‘De mooie moorden’ maakten we kennis met de hoofdpersonages die ook in dit deel het voor het zeggen hebben: topindustrieel Harris, zijn dochter Sara en haar vriend en hun gezamenlijk vriend, een dokter. Aan de andere kant staan de Duke (hertog Gwilym Hemmingway, alias De Duke, )  en zijn Tsjetsjeense criminelen. Benissa, (de huurmoordenares uit deel twee)  is tot inkeer gekomen en staat nu aan de kant van de goodguys.

Eindelijk lijkt de nachtmerrie van de familie Harris voorbij. Sara is in veiligheid gebracht en ligt samen met haar redster Benissa in het ziekenhuis te herstellen. Maar een tweetal weken later slaat het noodlot opnieuw toe. Sir Harris, de vader van Sara, wordt tijdens een partijtje golf onder vuur genomen door Naomi, een genadeloze scherpschutter die werkt in opdracht van de Duke. Dit spannende derde deel van De Mooie Moorden brengt de verhalen van Sara, Benissa en Naomi samen.


Naomi:
Nadat de Israëli's zowel haar familieleden als haar dromen uitroeiden, is de Palestijnse Naomi uitgegroeid tot een van de meest gewetenloze terroristen van de Al-Aqsa Martelarenbrigade. Maar dan wordt ze gevangengenomen door de Shin Bet, de Israëlische geheime dienst. Wanneer Naomi immuun lijkt voor de vele 'manipulaties', laat de Shin Bet een expert in onzichtbare marteltechnieken overkomen vanuit Guantánamo Bay. Haar einde lijkt nabij, tot ze dankzij de huurling Troy weet ze te ontsnappen. Naomi zal nooit meer dezelfde zijn. Toch besluit Troy haar in te zetten voor zijn volgende missie, een privékwestie die hem héél gevoelig ligt...

De elementen:
De cover toont een gedeelte van het gezicht van een vrouwspersoon. Ze kijkt heel meedogenloos voor zich uit, dus richting de kijker. Het is een mooie afbeelding. De titel is de naam van de hoofdpersoon in dit boek.

Het verhaal is geschreven in de 3e persoon, en begint al met flinke spanning. Je wordt als het ware zo in het verhaal gezogen. Het is net een film waarin je beland. Het is van flinke spanning en heel snel verloop.

Mijn mening:
De schrijver Philip Le Bon heeft hiermee een superspannend verhaal neergezet. Met veel spanning en een flinke vaart begint dit 3e deel met een schietpartij van bijna fatale afloop voor Bernissa. Zij heeft Sara gered. Twee weken later wordt de vader van Sara, tijdens een partij golf, neergeschoten. Degene die dit op zijn geweten heeft blijkt scherpschutter Naomi te zijn. Zij handelt in opdracht van de Duke. 

Hoe het verder afloopt , lees je in Naomi. Prachtige spanning en snelle actie..het boek sleept je mee, als een echte film!.


De schrijver:
Philip Le Bon is een Vlaamse thrillerauteur. Daarnaast is hij parttime veiligheidsadviseur, freelance journalist, columnist en copywriter, met een specialisme in security, sport en biologie. Hij is verknocht aan lezen met als voorkeur misdaadverhalen. Uiteindelijk vond hij de moed en de tijd om zijn jongensdroom in vervulling te laten gaan, namelijk: schrijver worden.

Met de bloedstollende reeks 'De mooie moorden', gesitueerd binnen het farmaceutische milieu in Londen, ontpopte Le Bon zich als een meesterlijk regisseur van criminele actie, suspens en psychologie. In de serie verschenen achtereenvolgens Sara  (2014), Benissa  (2015) en Naomi  (2015).
Zijn boeken vallen in het genre 'faction', een combinatie van 'facts' en 'fiction'.
Mijn waardering:

Dit boek krijgt 4 sterren.Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie