Ellen de Vriend- Vermist

Recensie

Titel: Vermist
Auteur: Ellen de Vriend
Uitgeverij: Karakters Uitgevers B.V.
Uitgave: mei 2016
ISBN: 9789045208183 


"heerlijk boek, een ware pageturner..ik heb genoten! "

Beste lezers,

Dit boek heeft een mysterieuze cover. In mooie blauwe tinten.Waar gaat het over en wie is er vermist? Ik kom het graag te weten. Kijk je mee?   


Mijn samenvatting

Joost en Karen zijn 1 jaar getrouwd. Melissa is 9 jaar en de stiefdochter van Joost. Joost is rijschoolhouder en altijd druk of onderweg. Als hij op een vrijdagmiddag niet thuis komt, wordt Karen on gerust. De volgende dag belt de politie. Maar die gaan er vanuit dat hij wel weer opduikt. Karen raakt erg ongerust, maar laat Melissa gewoon naar school gaan. Nadat er een politiebericht uit gaat, kijken ze Melissa met andere ogen aan. Als dan ook de auto gewonden wordt, zijn de speculaties niet van de poes. En Karen weet nog niet wat er aan de hand is. Mirjam, de zus van Joost staat haar bij en spreekt de pers toe, die voor de deur staat.  
Als dan de auto wordt gevonden van Joost, aan de rand van een groot water.. lijkt het opgelost. Het verdriet is groot. Maar dan loopt Karen tegen bureaucratie aan, werkt de politie ook niet echt actief mee en besluit ze zelf ook maar enig speurwerk te gaan doen. Maar hoe lang houd ze dit nog vol? Je leest het in “Vermist”¶..Joost past mooi in dat rijtje. Hoe zal ik het sprookje noemen? Sneeuwwitje, Roodkapje, Spoorloosje..? ¶


De meerdere perspectieven geven het boek meer kracht 

De cover laat een mooie afbeelding zien, van een verlaten auto..op het strand..in heldere kleuren. De cover spreekt aan.  De titel “Vermist” is kort maar krachtig.
Het verhaal is geschreven in de 3e persoon, en is vertelt vanuit meerdere perspectieven. De hoofdstukken hebben geen nummering, maar een andere aanduiding. Dit maakt het heel spannend. Het verhaal leest heel vlot en je zit er gelijk in. In duidelijke taal, en een prettige verhaalstijl lezen we over Karen en wat zij meemaakt. 

We lezen over het gemis van Joost, het verdriet van Karen, de liefde die ze nog voelt voor Joost.. bijna voelbaar, de stoere houding van dochter Melissa die ook probeert overeind te blijven, de woede van de jonge mensen die hun geld terug willen. Het is voor Karen een regelrechte nachtmerrie waarin zij terechtkomt.
De schrijver Ellen de Vriend heeft hiermee een mooi en heel spannend verhaal neergezet: een regelrechte pageturner. Het verhaal moet even op gang komen, maar dan stap je in een regelrechte rollercoaster van spanning, intriges en ontdekkingen.

Met veel spanning en een meeslepende vaart lezen we over de zoektocht naar Joost. En dat dit veel onmacht en verdriet geeft bij de achterblijvers.

De auteur

Ellen De Vriend (Vlissingen, 1964) is journalist, recensent, en auteur van verschillende non-fictieboeken. En schrijft al 18 jaar.  Als (eind)redacteur bij grote uitgevers (o.a. Wegener Media) kon ze haar gevoel voor taal nog verder ontwikkelen. 

De Vriend zegt haar inspiratie uit artikelen in magazines en kranten te halen. Niet alleen Zeeland, waar haar roots liggen, maar ook haar reizen naar o.a. Frankrijk en de Cariben komen terug in alles wat ze schrijft. Ook heeft ze zich laten inspireren door het werk van Paul Goeken (Suzanne Vermeer). De Vriend heeft sinds maart 2014 een eigen tekstbureau.


Meerdere titels

>In Ons bin de leste (2011) schrijft ze over de laatste vrouwen op Walcheren die nog dagelijks in de streekdracht lopen.
>Met Bitterzoet (2013) maakte ze haar succesvolle debuut in het thrillergenre.
>In 2014 verscheen haar tweede thriller, Crush, een boek in het genre Young Adult.


Waardering

Dit boek krijgt 4 sterren.

Originaliteit: 5
Spanning:4
Plot / de clou: 4
leesplezier:4
psychologie:4
Einde: 3


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie