Cassandra Clare- De IJzeren Prins-

Boekentip: 


Cassandra Clare- De IJzeren Prins-  De Helse Creaties 2
Flaptekst:
Ware liefde is bedolven onder geheimen en leugens in dit vervolg op De IJzeren Engel. In de magische onderwereld van Victoriaans Londen voelt Tessa zich meer en meer aangetrokken tot Jem, maar haar verlangen naar Will, ondanks zijn slechte buien, maakt haar verward. Toch lijkt Will te veranderen: de muur om hem heen breekt langzaam af. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden uit het verleden, maar hun zoektocht naar de waarheid is extreem gevaarlijk. Tessa’s hart wordt zwaar op de proef gesteld, vooral wanneer het verraad uit eigen kring komt.

De Schrijfster:
Cassandra Clare werd als kind van Amerikaanse ouders geboren in Iran en reisde tot haar tiende de hele wereld over met haar familie. Zo woonde ze voor haar 10e al in verschillende landen zoals: Frankrijk, Engeland en Zwitserland. Om zichzelf te vermaken, las ze heel erg veel. Op de middelbare school in Los Angeles schreef zij verhalen voor haar klasgenoten. Na de middelbare school kwam ze te werken bij een roddelblad, maar tegelijkertijd, in 2004, begon zij aan haar eerste boek, City of Bones (Stad van Beenderen). De stad Manhatten inspireerde haar tot het schrijven van dit boek.

In 2006 nam Cassandra Clare ontslag en begon ze zich fulltime op het schrijven te richten. Clare werkt liefst in openbare ruimtes, zoals een restaurant of lunchroom. 

City of Bones zou uiteindelijk het eerste deel worden van de zesdelige Mortal Instruments (Kronieken van de Onderwereld) serie. Cassandra Clare breidt de wereld van de shadowhunters (schaduwjagers) nog verder uit met extra series die zich in dezelfde wereld afspelen: The Infernal Devices (De Helse Creaties trilogie in het Nederlands), de Dark Artifices en The Last Hours.

Bron: Bol.com


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie