Patricia Snel- De expat

Recensie


Titel: De expat
Auteur: Patricia Snel
Uitgeverij: Mistral
Uitgave: februari 2014

Gelezen: december 2016
ISBN:9789048820139     Beste lezers,

Dit boek sprankelt al vanaf de cover. Toen ik hoorde, dat er een tweede boek kwam dat "Expat exit" zou heten, wilde ik toch wel snel weten waar dit Expat-avontuur over ging. Lees je mee?

De auteur:


Bestsellerauteur Patricia Snel (1967), groeide op in Gouda en studeerde in Leiden Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis. Na haar studie werkte zij enkele jaren voor een marketing en communicatiebureau, richtte ze diverse bedrijfjes op en reisde o.a. een half jaar lang door Zuid-Amerika en Afrika. Ze leidt een soort kofferleven, waardoor ze veel op reis is en dat inspireert haar tot de mooie verhalen. "Schrijven blijft een mix van werkelijkheid en fantasie" aldus Patricia op de Hebbansite. Nu woonachtig in Singapore, waar ze tevens research heeft gedaan voor het succesvolle boek De expatHaar verblijf daar als Expat en tevens haar overbuurman hebben haar geïnspireerd tot dit spannende boek!


¶Het leek wel een stomme film, die zich voor de ogen van Julia afspeelde.¶

Samenvatting:


Julia en Paul, zijn al 6 jaar samen als Paul wordt uitgezonden als Expat naar Singapore. Hij is werkzaam bij een bank, een echte analyticus en voor een make-over van De United Bank of Singapore Pacific naar Singapore gehaald. Julie heeft haar baan opgezegd in Nederland, en is helemaal verrast door de schoonheid en aangename warmte van het land.


Het is een druk leven in Singapore, de financiële wereld lijkt 24/7 te draaien. Paul is daarom veel van huis, en Julia is op zoek naar een nieuwe baan. Hierdoor loopt het niet altijd ze gladjes tussen de twee. De bewoners van het appartementen complex zijn erg aardig, en iedereen heeft zijn eigen maid, die voor het huishouden zorgt. Zo blijft er meer tijd over voor leuke dingen en zonnen bij het zwembad. Bij het zwembad is ook de aardige overbuurman. Hij nodigt haar uit voor een drankje. Hij vindt Julie wel heel erg aardig, en ze gaat mee naar zijn kamer. Eenmaal daar ontdekt Julia iets vreemds. Ze vindt een foto. Als daarna zijn dienstmeid/ maid dood wordt aangetroffen, gaan er bij Julia een aantal belletjes rinkelen. 

Wat is er gebeurt? Loopt er iemand gevaar? Wat is er aan de hand? Spanning alom..je leest het in De expat.

De Elementen

Het boek speelt zich af in Singapore en is geschreven vanuit de 3e persoon. Julia is de hoofdpersoon, maar Paul is ook een belangrijk karakter. De expat vertelt het verhaal van de mooie maar ook minder mooie kanten van een expat in het altijd zonnige Singapore.  De thema’s uit het boek zijn: Liefde, verdriet, hebzucht, rijkdom en verlies. Op de cover zwemt een vrouw. Dit zou Julia kunnen zijn, die een duik neemt in het zwembad en daarna haar zo aardige buurman ontmoet. De vraag is: wat wil hij van haar? De titel De expat slaat meer op de persoon Paul, gezien hij de echte uitgezonden Expat is.

Conclusie


Patricia Snel heeft hiermee een spannende en meeslepende thriller neergezet. Waarin ze gelijktijdig een belangrijk maatschappelijk probleem aan de kaak stelt. Gezien spoilers ga ik hier niet verder over vertellen. Het verhaal leest vlot weg, de personen worden goed uitgewerkt. Het is een duidelijk verhaal met spanning die zich opbouwt naar een ware climax. En een mooi “afgerond” einde.
Een ware mustread.


"Superleuk boek, ik heb genoten!!"


Beoordeling:    4 sterren 

Originaliteit:   5
Spanning:      4
Verhaallijn:    4
Plot:              4
Einde:           3Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's BoekenReacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie