Sonja Bakker- Ibiza de hemel en de hel

Recensie: Sonja Bakker- Ibiza de hemel en de hel – 31-08-2016

Flaptekst:
De familie Grooteman besluit met hun spaargeld een riante villa met appartementen te kopen en een B& B te beginnen op Ibiza. Het onbekend gezicht van Ibiza zorgt dat het huwelijk van Evert en Rosalie in zwaar weer belandt. Zijn ze sterk genoeg om niet te vluchten in drank, drugs en clubs?

Mijn samenvatting:
Evert, een succesvolle bloemenhandelaar, getrouwd met Rosalie, zijn beide veertigers. Na veel vakanties op Ibiza te hebben doorgebracht, dromen zij van een Bed & Breakfast. Dan besluiten zij hun geluk te zoeken en verhuist het gezin naar het vakantie-eiland Ibiza. Eenmaal gesettled begint Rosalie een catering, vinden ze een mooi groot huis voor de Bed & Breakfast en koopt Evert er een bootje bij voor dagjes uit. Het is hard aanpoten in de drukke zomer.

In de winter valt het flink tegen en worden de eerste haarschaartjes in hun huwelijk zichtbaar. Gaan zij het redden op dit drukke en spannende einland? Je leest het in dit mooie boek.

Sonja Bakker, met name bekend van de kookboeken,  heeft hiermee een leuke en vlotte roman neergezet Het verhaal leest vlot weg en eenmaal begonnen is er niet meer stoppen.

Elementen die de schrijfster gebruikt:
Het verhaal wordt verteld in 3e persoon, vanuit Evert, de man van Rosalie. Met een vleugje erotiek, vertelt hij zijn verhaal. Gedurende het boek krijg je echt begrip voor hem

In vlotte zinnen vertelt Evert over het vertrek van het gezin naar Ibiza, het boek leest makkelijk weg. Het zou echt gebeurt kunnen zijn.

De titel “Ibiza, de hemel en de hel”,  laat doorschemeren dat een verblijf op het heerlijke eiland Ibiza, ook zo zijn andere kant heeft.  

Bij het zien van de cover, krijg je al een heerlijk vakantiegevoel. Het kaft laat een mooi zonnig strand zien, met een wit strand, ligbedden en een blauwe zee, een perfect plaatje. Passend bij het verhaal, wat begint met een perfect plaatje.

De thema’s uit dit boek zijn:
Liefde, Verdriet, Teleurstelling, Verlatenheid.


Beoordeling:       3 sterren, prettig gelezen

Originaliteit: 3,5   origineel/actueel onderwerp
Verhaallijn: 3        mooie verhaallijn
Plot/ Clou: 2,5      je ziet de plot, wel aankomen
Einde: 3,5            mooi afgerond einde


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie