Sandrine Jolie- Under Cover

Sandrine Jolie- Under Cover  -sept 2016


Intro:
"Als Sanne Romeijn undercover gaat bij een uitbater van sekslijnen, raakt ze betrokken bij een vermissing. Al snel blijkt dat er meer zaken zijn die het daglicht niet kunnen verdragen.."


Mijn samenvatting:
Sanne Romeijn werkt met veel plezier bij de politie, als undercover agente. Net als ze bezig is met een wat saaie klus en ze weer behoefte heeft aan een nieuwe uitdaging, komt haar baas Rudi met een nieuwe klus. Ze zijn bezig met een onderzoek naar drugshandel & mogelijke internationale zwendel. En mogelijk heeft dat te maken met een uitbater van die sekslijnen. Ze komen niet veel verder met de bewijslast. Dus er moet iets gebeuren, vandaar dat baas Rudi Sanne vraagt om Under Cover te gaan, bij deze sekslijnen-service om zo verder te komen en de benodigde info te kunnen leveren. Blij dat ze weer een nieuwe opdracht heeft, gaat ze hierop in.

Ze wordt geïnformeerd over de ins & outs, en leest zich goed in. Ze gaat tijdelijk naar een andere woonplaats om zich te helemaal in de rol in te kunnen leven. Want er zitten ook risico's aan vast. Ze neemt eerst telefonisch contact op en mag daarna al sne langskomen. De volgende dag meldt ze zich bij Charlie's Angels en doet ze zich voor als ervaren camgirl. En dus mag ze aan de slag.

Ze bemerkt al snel dat er iets niet klopt. De meisjes die ze ziet, zeggen niets en kijken nogal bang en angstig. Wat is er toch aan de hand? Sanne moet natuurlijk niet opvallen als Under Cover..maar dan komt ze in een moeilijke situatie terecht..

Hoe dit afloopt, lees je in "Under Cover".
Schrijfster Sandrine Jolie, ook een alias van de boeken van Linda van Rijn, heeft hiermee een mooi en spannend boekje geschreven. Het is een kort verhaal van 160 bladzijde, maar leest vlot en snel weg. Je zit zo in het verhaal.

Het boek is in 3e persoon geschreven, en vertelt over hoofdpersoon Sanne, die Under Cover gaat. Het leest nogmaals vlot weg maar mist enige diepgang, achtergrond info ed. Voor mij zou het zeker wel meer uitgediept mogen worden, zodat het wat meer body krijgt. Het verhaal nodigt zeker uit tot meer, er zijn ook 2 vervolgdelen die bij de serie "G" horen. Soixante Neuf sluit hierop aan, als ik de intro zo lees van deze opvolgende titel.

De cover & titel passen precies bij het verhaal en de persoon op de kaft zou zeker Sanne kunnen zijn, in haar Under Cover-rol.


Sandrine Jolie is zoals ik al vermeldde, het pseudoniem van schrijfster Linda van Rijn. Waar Linda van Rijn in haar thrillers het leesplezier en een spannende plot vooropstelt, draait het in de boeken van Sandrine Jolie om erotische spanning en stevig politiewerk. 

Het pseudoniem Sandrine Jolie met Belgische-Nederlandse achtergrond, schrijft de serie over personages die zich rondom de landsgrenzen van Nederland en België afspelen. De misdaadserie 
G met undercoveragente Sanne Romeijn in de hoofdrol is inmiddels een enorm succes en verkocht al meer dan 20.000 exemplaren van Soixante Neuf en Under Cover.


Waardering:
Ik geef het 3 sterren, gezien ik de boeken van Linda van Rijn ook met plezier lees. Een tipje erotiek mag best.


Voor de liefhebbers van Candy Brouwer- Bed & Breakfast & Het luxor resort.

(Ook beide gelezen!)

Lees hierna ook: Soixante Neuf!
En daarna..lees ook:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie