De thrillerweken zijn begonnen! Welke auteurs moet je in de gaten houden? De top 5!

Van 1 tot en met 19 juni vieren we de Thriller Weken. Het Spannende Boek staat dan in de schijnwerpers. 

Welke thriller-auteurs moet je in de gaten houden? Kijk mee.


1. Anya Niewierra 

Anya heeft al wat titels op haar naam staan. Zij werd echt bekend door De Camino. Een spannende thriller boordevol achtervolgingen, mysterieuze scenes en ook identiteitsfraude. 

Momenteel lees ik De Nomade. Ook in deze gloednieuwe thriller komen deze thema's weer terug. En hoe! Olga is journaliste en reist af naar Oost-Pruisen. Vraag is: waar ligt dit eigenlijk? Deze vraag op zich geeft al zeer interessante antwoorden. Het heeft te maken met oorlog en het vallen van de muur. Gezien de lange lijst met documentatie, heeft auteur Anya Niewierra hier heel veel tijd en ook research in gestoken.  In het begin vraagt Anya aan haar vader waar de naam Niewierra eigenlijk vandaan komt. 
Je naam zegt veel over je identiteit. Dat geldt ook voor hoofdpersonage Olga. Tijdens haar onderzoek komt zij een aantal raadsels tegen. Dit heeft grote consequenties. 


2. Karin Slaughter 

Van Karin Slaughter las ik Gewetenloos en Valse getuigen. Zeer spannende verhalen over "twisted minds". Vandaag lag haar nieuwste boekenkind in de winkel. Waarom we logen. Menig thrillseeker heeft hier lang op gewacht. En ja hoor, hij ligt ook hier klaar...om snel in te beginnen. Whoop!

3. Paula Hawkins

Deze auteur is bekend geworden door: Het meisje in de trein. Het werd later ook verfilmd, al is het na het lezen van het boek echt anders qua beeldvorming. Na deze mustread volgde In het water. Opnieuw een mysterieus verhaal, waarbij niets is wat het lijkt. De vraag is: springt iedereen zo maar het water in? Of ligt het verhaal totaal anders? Haar nieuwste boek heet: Het blauwe uur en verschijnt in het najaar van 2024. Bij Harper Collins.

4. C.J. Tudor

CJ Tudor schrijft al sinds haar kindertijd maar er pas mee aan de slag op haar dertigste jaar. De krijtman verscheen en gaf zeer goede recensies. Het verhaal gaat over de 12-jarige Eddie. Hij heeft een vriendengroep en bedenkt een aparte taal met krijtmannetjes. Dan verschijnen er opeens andere krijtmannetjes, die leidrn de vriendengroep naar een vermoord meisje. Nu 30 jaar later wil Eddie alles vergeten, maar ziet hij opnieuw een krijtje en een nieuw krijtmannetje.

Deze thriller had mij gelijk beet en ik keek dan ook erg uit naar de volgende van haar hand. Daarna volgde De terugkeer. Opnieuw die creepy-sfeer, een school, toen en nu en hele rare gebeurtenissen. Haar nieuwste boek komt er snel aan en het in het Engels: The gathering. 

5. Jane Harper


Jane Harper komt uit Engeland en verhuisde naar Australië. Zij is journalist en De droogte was haar eerste succesvolle thriller en haalde hoge ogen in Australië. Tevens heb ik daar zelf ontzettend van genoten. Die verzengende hitte kan ik mij nog herinneren. Een goede thriller schrijven gaat niet zomaar. Deze auteur weet de lezer goed te prikkelen en ook vast te houden tot het einde. Dat vonden er meer, want momenteel is er een boekverfilming onderweg. Ik kijk uit naar haar nieuwste boekenkind. 

Groetjes  Annette 
Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie