Boekenweek 2024: Aan het lezen...Yellowface.

Aan het lezen

Titel: Yellowface

Auteur: Rececca F. Kuang

Uitgeverij: The House of Books

Genre: Literaire roman

Uitgave: 7 Maart 2024

Met dank aan de uitgeverij & Hebban voor dit leesclub-exemplaar.


 ~Hebbanboek van de maand maart 2024~Het is boekenweek, joehoe! hoe geweldig is dat. Tijd voor mooie boeken. Deze mooie cover behoort bij het boek YELLOWFACE. deze fraaie eyecatcher is het boek van de maand, op de site van Hebban. Op Hebban.nl kan je terecht voor mooie boekentips  leesclubs en recensies. Een leuke leescommunity. Regelmatig zijn er ook leuke giveaways. Doe vooral mee en waag een kans.

Na inschrijving en je bent ingelood, krijg je een berichtje via de mail. Zo hoorde ik dat ik was ingeloot voor de leesclub van Yellowface. Met een groepje lezen we het boek en gaan dan samen de vragen veantwoorden en bespreken wat er is opgevallen aan het verhaal. 

Het verhaal

Auteurs, en ook vriendinnen, June Hayward en Athena Liu debuteren in hetzelfde jaar. Maar terwijl Athena uitgroeit tot een literaire publiekslieveling, flopt de schrijfcarrière van June. Niemand wil nog verhalen lezen over gewone witte meisjes, denkt June.

Wanneer June getuige is van Athena's onverwachte dood, steelt ze impulsief Athena's net voltooide meesterwerk - een verhaal over het miskende Chinees Arbeiderskorps tijdens de Eerste Wereldoorlog. June publiceert het als haar eigen werk. Verdient dit stukje geschiedenis niet verteld te worden, ongeacht door wie?

👉Maar June kan niet ontsnappen aan Athena's schaduw en iemand dreigt haar te ontmaskeren. Hoe ver zal June gaan om haar gestolen succes te beschermen?

📚 ik ben al een heel stuk met lezen. Het heeft een goede vibe en leest al heel fijn. Vanuit de 1e persoon leven we mee met June, die heel wat meemaakt. Via een omweg pakt ze haar kans en werkt aan een prachtig boek. De vraag is, hoe lang dit duurt. 

Binnenkort vertel ik je meer!!


Groetjes, Annette 

Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.