July readings; mijn gelezen boeken van de maand juli 2023

Wat las ik zoal in de maand juli? Kijk mee!


Wat las ik zoal in de maand juli 2023?


In juli las ik De Plicht, van Karin Thomas. ⭐⭐⭐ + halve ster. 
Het spannende verhaal "De Plicht" draait om Eva en Jef. Zij zijn een getrouwd stel en verhuizen naar een grote en luxe woning in Lelystad. Jef heeft een goede baan als advocaat en Eva houdt zich bezig met de baby. Deze baby verdwijnt als het stel een weekendje weggaat en de buurvrouw oppast. Jef reageert best cool op deze verdwijning en begeeft zich op zwak ijs. "Karin Thomas beschrijft een situatie, waarbij de hang naar het grote geld van belang is. Maar niets is gratis en voor niets. Voor wat hoort wat.". Het is mooi en spannend, maar kabbelde soms wat. Richting einde gebeurt er veel wat schuurt aan de geloofwaardigheid. Ik had er wat anders van verwacht. 

Ook in Vinex⭐⭐ +halve ster, door Bernice Berkleef, is er een verhuizing, dit keer naar Amstelveen. Simone en Hein zijn nog maar net in de Vinexwijk gaan wonen. Samen met de hond Jack en hun bizarre hobby. Evi en Thijs wonen er al even. Thijs is advocaat en is weinig thuis. Evi voelt zich wat alleen en kan "goed" opschieten met de nieuwe buurman. In totaal zijn er vier verhaallijnen in dit Vinexwijk-verhaal. Al zijn er diverse bizarre momenten te bespeuren, toch blijft de spanningsboog laag. Door de traagheid is ook de neiging tot doorlezen minder.  Erg jammer, hierdoor komt de plot niet goed tot zijn recht. 

Naar de nieuwste thriller van Loes den Hollander was ik erg nieuwsgierig: Geloof mij nooit  In dit spannende verhaal ⭐⭐⭐⭐⭐ maken we kennis met Pattie en Jochem. Het lijkt erop dat zij in een vechtscheiding zitten en beide hun dochtertje Kiki willen gaan opvoeden. Jochem leren we kennen via brieven aan zijn dochter. Vol gevoel en emotie vertelt hij zijn verhaal aan dochtertje Kiki. De emoties spatten er vanaf. Hoe anders is Pattie. Bij haar is er veel haat te bespeuren. Loes den Hollander neemt de lezer direct mee in dit gevecht en draait de duimschroeven goed aan. Deze negenentwintigste thriller is van topkwaliteit! Chapeau.

Dat ook een cover je als lezer kan meetrekken, dat bewijst Tijgerlelie. Het nieuwste boekenkind van Marion Pauw. ⭐⭐⭐⭐.  "Marion Pauw beschrijft in Tijgerlelie een spannend en meeslepend verhaal over groepsdruk en de gevolgen daarvan. En de schade die het een mens kan geven. Die jaren nog aanwezig kan zijn." Ik was onder de indruk van dit spannende en meeslepende verhaal. Een dikke aanrader!! 

Wat was het beste boek van de maand juli?


Het boek wat de meeste indruk maakte was die van Loes den Hollander. Wat een krachtig verhaal en wat een gedoe onderling als je als stel uit elkaar gaat. De bloedspetters vlogen er nog bijna vanaf. Gelukkig bleef het bij nare woorden, want de ene verwenste de ander toch echt naar een donker gat. De aanpak en plot voor deze thriller ligt echt weer op een hoger niveau. Dat is zo knap gedaan! Dus Chapeau, Loes den Hollander!!


Veel leesplezier & groetjes van mij!

Groetjes, Annette
Birdy's BoekenReacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie