Recensie: Noortje Brink - Stille nacht

 Recensie

Titel: Stille nacht

Auteur: Noortje Brink

Uitgeverij: Loft Books

Uitgave: December 2021

Met dank aan: Loft BooksNoortje Brink schrijft feelgoodthrillers. Mooie verhalen met een dosis spanning en heerlijke feelgood- momentjes. 

Deze staat in het teken van de eindejaars feestdagen. Een tijd waarbij we leuke dingen ondernemen met onze familie en vrienden. Zo ook Karlijn. Zij gaat met haar Sven een uitje maken. Hij heeft het allemaal geregeld, zo lief. Maar haar kleine meisje moet dan thuisblijven. Bij oma en opa Karlijn vindt dat heel spannend. Zeker als ze steeds meer het gevoel heeft, dat iemand haar volgt.

Stille nacht is het 10e ebook van Noortje Brink en is geschreven in de 3e persoon. Het begint met een bijbelse tekst, Stille Nacht. Persoonlijk vind ik na het lezen, niet direct een relatie met het verhaal. Een verhaal dat opnieuw erg oppervlakkig blijft. Terwijl de mogelijkheden er gewoon zijn, voor meer diepgang.

In Stille Nacht volgen we Karlijn. Karlijn haar vorige relatie was geen rozegeur en maneschijn. Haar vriend liet haar en haar dochtertje plots in de steek. Nu ze met Sven is, kan ze weer glimlachen. Ze heeft haar oude baan als sociotherapeut weer opgepakt. Soms is het zwaar, gecombineerd met het moederschap. Maar toch wordt ze er blij van. In een groot complex, elf mannen begeleiden met een persoonlijkheidsstoornis en ernstige misdrijven op hun strafblad.

De verhalen van Noortje Brink worden steeds beter en toch mist er soms iets. Dit ebook heeft 2 verhaallijnen. Die ver uit elkaar liggen. Het is een zeer goede poging, gezien veel thrillers vanuit meer perspectieven worden verteld. Toch is het verband voor een lange tijd geheel onduidelijk. Wat erg jammer is.

Daarnaast vind ik het einde nogal vreemd verlopen. Het is zeker geen kerstverhaal. De Bijbelse tekst aan begin is dan ook geheel misplaatst.  

Het lijken twee verhalen aan elkaar vastgemaakt.  Het mist wat samenhang.  Brink probeert zeker wat thema's te beschrijven. Gerelateerd aan het werk van Karlijn. Machtmisbruik, geweld & manipulatief gedrag. Helaas is de kijk hierop nogal eenzijdig. 

Conclusie

Stille Nacht begon als potentieel kerstverhaal. Een mooi begin was het. Helaas naarmate ik verder las, kreeg ik dat gevoel steeds minder.  Ik had er een andere verwachting van. 

Waardering: 3 sterren

Ik weet dat Noortje Brink mooi kan schrijven. Maar in dit boek zijn de verbanden moeilijk te vatten. Het lijken twee verhalen. Met ieder zijn problematiek. 

Sometimes less is more!

Hartelijke groeten 

Annette Overvoorde
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie