Recensie: De wadden in vogelvlucht- Esther van der Ham & 12 andere auteurs- De recensie

 Recensie

Titel: De wadden in vogelvlucht, 13 schrijvers, 13 eilandverhalen.

Auteur: Esther van der Ham & anderen

Genre: roman

Uitgeverij: Droomvallei

Uitgave:  30 november 2021

Met dank aan:  uitgeverij DroomvalleiJaa, zo leuk is deze bundel aan verhalen. Wel 13 auteurs deden hier aan mee. Daar word je toch helemaal blij van!

 Het boek

Tijdens een verblijf op Texel schreven dertien auteurs elk een kort verhaal dat zich afspeelt op een van de waddeneilanden. Het levert een bundel verhalen op vol spanning, ontroering en romantiek. De waddenbundels zijn een initiatief van Marelle Boersma. 

Eerder verschenen ook "Paal 13" en "Aangespoelde verhalen". Van elk verkocht exemplaar doneren de auteurs één euro aan stichting Texel Vogeleiland. 

Auteurs: Jolanda Gierkink, Esther van der Ham, Jacqueline van Meerten, Ramon van Huffelen, Lonneke Kossen- Groot, Anita Kroef, Nelleke Langendoen, Bertina Mulder, Marja van Osch, Annemarie Snels, Saskia Somers, Inge Spaan en Anke Verbraak. 

De bundel en de schrijfweek is een initiatief van Marelle Boersma.

Mijn leeservaring

De cover ziet er mooi uit. Een meeuw is bezig met zijn vlucht. Hoog in de lucht. Boven een natuurgebied, met water en land. De zon weerkaatst in het water.  Rechtsboven staat " eilandverhalen deel 3". 

Deze mooie verhalenbundel bestaat uit 13 verhalen. De verhalen zijn verdeeld in 4 categorieën. De 4 seizoenen van het jaar. 

De zee geeft en neemt.  Net als het leven.

De wadden in vogelvlucht is de 3e bundel in de serie Eilandverhalen. Auteur en schrijfcoach Marelle Boersma nam hier het voortouw in. Als 3e keer op rij vertrok zij met een groep schrijvers naar een waddeneiland.  In deze schrijfweek gaan de schrijvers aan de slag voor de verhalenbundel.  Door de coaching van Marelle proberen zij het beste uit hun zelf te halen, door een mooi kort verhaal te schrijven. 
De verhalen hebben stuk voor stuk iets met Texel, de natuur en rust. Een van de deelnemers is Esther van der Ham. Haar verhaal heet : "De slapende stenen."  Zij schrijft over Claire, die naar Texel gaat met dochtertje Liz, van 4 jaar.  Haar man zou ook meegaan, maar heeft het toch te druk met zijn werk. Claire baalt ervan, en vertrekt dus alleen. Ze maakt een heel spannende nacht door, met de kleine Liz.

Wat ook een mooi en vlotgeschreven kort verhaal is, is die van Annemarie Snels. Haar verhaal heet " Rinus en Alex" en is geschreven in de 1e persoon. Rinus wil rust, Texel is zijn huis. Waarom laat Alex hem niet met rust? Het is raadselachtig, spannend en ook mooi.

Zo zijn er 13 korte verhalen, die Texel raken. Het ene verhaal is gevoelig en het andere weer niet. Door deze bundel kan je ook kennis maken met auteurs die je nog niet kent. Dat geeft weer nieuwe ontdekkingen.

Conclusie

De wadden in vogelvlucht, is het 3e boek met eilandverhalen. Na het lezen, ga je je alweer verheugen op het volgende boek.

Zeer leuk en mooi dat het verhalen zijn uit eigen land. Ons eigen waddeneiland Texel.

Waardering:  4 sterren

Leuke verhalen, zeer afwisselend van 13 toppers van schrijvers. 


Hartelijke groet,

Annette Overvoorde 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie