Eva García Sáenz de Urturi - De trilogie van de witte stad


Hoe een trilogie je zo in zijn greep kan hebben!


                      **De trilogie van de witte stad**


birdy's Boeken
Beste lezers,

Hij is helemaal uit: deel 1 van de trilogie. Wat een prachtig boek. Dit is zo'n verhaal met diverse verhaallijnen en vertakkingen die je met stukjes en beetjes tot je moet nemen. Even vlug weglezen is er niet bij. Dan ga je stukjes die belangrijk zijn vergeten. Bij het proloog val je al bijna van je stoel. Het geeft het verhaal al een flinke lading mee. Aan het eind denk je nog..ahww, jammer dat hij uit is. Maar dan..kreeg ik alweer een mail met de info van deel 2. Natuurlijk deel ik het graag. Dus hierbij.

Deel 1: De stilte van de witte stad, juli 2019 


De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala – beter bekend als Kraken – wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt bovendien ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?


Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden: naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt in de Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord.

Deel 2: De riten van het water, volgt in november 2019

Inspecteur en profiler Unai López de Ayala – op werkvlak beter bekend als Kraken – krijgt het vreselijke nieuws dat zijn ex-vriendin, Ana Belén Liaño, vermoord is aangetroffen. Ze was zwanger, en is op een 2600 jaar oude, rituele manier gedood.

Kraken moet een moordenaar zien te stoppen die de Riten van het Water imiteert op historische plekken in Baskenland en Cantabrië – en waarvan alle slachtoffers zwanger blijken te zijn.

Commissaris Alba Díaz de Salvatierra is zwanger, maar haar stilzwijgen brengt haar in gevaar. Als Kraken de vader is, zoals wel wordt beweerd, zal ook Alba zich binnenkort bevinden op de lijst van vrouwen die bedreigd worden door de Riten van het Water…

Deel 3: De heren van de tijd, volgt in maart 2020

Inhoud is mij nog niet bekend.

Meer over de auteur 
Eva García Sáenz de Urturi

De auteur houdt als lezer erg van Gothic novels.  Voor deze thrillers schreef ze historische romans. De stilte van de witte stad is haar 4e boek. De overgang naar thrillers vergde veel inspanning. "een politieroman voegt een extra laag toe"aldus Eva Garcia in een interview in het parool. De grootvader betekent veel in het boek, ze heeft het boek ook aan haar grootvader opgedragen. De beschrijving van de grootvader van Unai komt dan ook erg in de buurt van haar eigen schoonvader. Dit is haar dierbaarste personage.

Met haar boek wilde de auteur familieverhalen combineren met plot en emotie en een belangrijk cultureel-historische component. En dat is zeker helemaal goed gelukt, met deel 1! 

Tot zover! 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie