Esther van der Ham-Censuur

Recensie


Titel: Censuur
Auteur: Esther van der Ham

Uitgeverij: Droomvallei 
Genre: Roman
Uitgave: Maart 2019


Allereerst dank voor het exemplaar en het mogen proeflezen, Uitgeverij Droomvallei! ¶Censuur is prikkelend, meeslepend, gevoelig en de emoties lopen hoog op. ¶ 
Birdy's Boeken

Beste lezers,

Het is de vierde uit een serie. Maar is zeker ook los te kezen. Het heet Censuur. En Esther van der Ham heeft het geschreven. Zij kan zo mooi schrijven dat binnen no-time, het verhaal al onder je huid gaat zitten. Wat superleuk was, dat ik het al mocht proeflezen. Dat doe ik heel graag. Kijk je mee?   

De auteur van de C-serie

Esther van der Ham, moeder van twee jongens (2005 en 2006), en is getrouwd. Ze studeerde Civiele Techniek aan de HTS en Technische Bedrijfskunde aan de TU. Na de geboorte van de kinderen heeft ze de opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach afgerond en allerlei kindercoachopleidingen. Ze heeft haar eigen uitgeverij (Droomvallei Uitgeverij).

In 2016 is haar debuutroman "Controle!" uitgekomen. Bij deze roman heeft ze zich laten inspireren door gebeurtenissen in haar omgeving die een geheel eigen leven zijn gaan leiden in “Controle”. Contact en Confrontatie zijn de latere delen. En geven stuk voor stuk een vervolg aan het verhaal. 

Het verhaal over bedreigingen en censuur 

Censuur is het 4e boek in de C-serie. Lisa, de dochter van Marjolein, werkt als journaliste bij de redactie van een lokale krant. Als nieuwsgierige dertiger vindt Lisa het belangrijk om de feiten boven tafel te krijgen. En dit met de wereld te delen. Ook nu ze samen met Dennis is, kijkt ze veel journaal en leest ze veel nieuwsberichten. Een echte beroeps-tic vindt ze zelf. In haar volgende opdracht, gaat haar waarheidsbevinding iets te ver. Niet alleen haar baas is hier niet blij mee. Ook anderen, want er volgen bedreigingen. En niet lang daarna valt er een steen door de ruit.

Neemt Lisa de waarschuwing serieus? Of gaat ze stug door? Je leest het in Censuur.

De fijne schrijfstijl en toenemende spanning zijn mooie elementen 

De cover past echt, bij de serie. De titel maakt nieuwsgierig. Waar mag niet over gesproken worden? En wat zit er achter? Als lezer wil je maar 1 ding...ontdekken wie of wat hier achter zit. In dit 4e deel krijgt Lisa de hoofdrol. In de vertelperspectief van de 3e persoon lezen we over haar gedrevenheid als journaliste. Ze wil dolgraag zaken uitzoeken en blootleggen. Maar voor welke prijs? Haar speurneus gaat vol tempo. Totdat ze wordt tegengewerkt. Een kleinere rol is weggelegd voor Dennis, haar vriend. Door de drukte op het werk van beiden, lijkt cupido van het toneel verdreven te worden. Het werk van Lisa slokt haar steeds meer en meer op. Geheel tegen de zin in van Dennis. Die de spanning totaal  niet aankan. 

De fijne schrijfstijl en de toenemende spanning zorgen ervoor, dat je als lezer geboeid blijft lezen. Per hoofdstuk kom je steeds een trapje dieper..het mysterie in, die Censuur heet. Wie legt wie wat op? Wat gebeurt er eigenlijk? En Lisa mag toch schrijven wat ze wil?  

Censuur is een spannende en boeiende roman. Lisa is strijdvaardig, niet alleen voor haar werk, maar ook voor haar familie. Familiebanden, liefde en ook verdriet staan centraal in deze mooie serie, geschreven door Esther van der Ham. Haar blauwdruk is het schrijven van verhalen, die nog lang bij je blijven. De karakters krijgen een plekje in je hart. Het enige “minpuntje” is, het wachten op het volgende deel!

Conclusie

Censuur is prikkelend, spannend en gaat recht op zijn doel af. Met censuur heeft Esther van der Ham weer een prachtig serieboek geschreven. Haar schrijftalent blinkt uit door de warmte en emotie die zij in haar verhalen steekt. En een vleugje spanning, die onder je huid gaat zitten. Je gaat er van houden, of je wilt of niet.

Waardering.     dikke 4 sterren

Ontzettend genoten. Er is al een plekje vrij gemaakt, in de boekenkast..voor het volgende deel. Want dit kan echt het laatste deel nog niet zijn, toch Esther van der Ham?


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie