Verwacht: Gert-Jan van den Bemd- De verkeerde vriend

Binnenkort


Titel: De verkeerde vriend
Auteur: Gert-Jan van den Bemd

Uitgeverij: Manteau
Genre: Roman
Uitgave: maart 2018

Beste lezers,

Dit mooie boek kreeg ik aangeboden van de auteur zelf. Zeer nieuwsgierig wat de inhoud geeft. Binnenkort hier de leeservaring!

De auteur
Gert-Jan van den Bemd is beeldend kunstenaar, wetenschapsjournalist en publicist van verhalen, columns, blogs, gedichten en essays. In het voorjaar van 2018 verscheen zijn debuutroman: 'De verkeerde vriend'. Hij debuteerde in 1993 in Mens & Gevoelens van Margreet Dolman / Paul Haenen. 
In 2013 won hij de Delta Lloyd poëzieprijs van België en in 2014 de eerste prijs in de schrijfwedstrijd van literair tijdschrift Tirade. In 2015 werd zijn verhaal 'Geknipt voor moord' geselecteerd door de eerste Hebban Kort verhalenbundel en won hij Heel Nederland Schrijft. 
In 2016 won hij de Aspe Award en in 2017 de schrijfwedstrijd van het International Literature Festival Utrecht (ILFU). 

Het verhaal

Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed. Tot zijn dochter zo nodig naar een discotheek... nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat. Vroeger kwam hij er ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien.

Ziet er prachtig uit. Binnenkort mijn leeservaring!

Hartelijke groeten,

Annette overvoorde
Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie