Bianca Nederlof- Ondenkbaar - voor de blogtour!

Recensie


B l o g t o u r * B l o g t o u r *B l o g t o u r *B l o g t o u r *B l o g t o u r

Ondenkbaar * Ondenkbaar * Ondenkbaar * Ondenkbaar * Ondenkbaar 


Titel: Ondenkbaar
Auteur: Bianca Nederlof
Uitgeverij: Letterrijn
Genre: Thriller
Verschijningsdatum: 14 april 2018


Gelezen voor de blogtour, die begint op 14 april 2018. De tour over een aantal blogs, met dit boek in de schijnwerpers. Bedankt Letterrijn!  


"Verweef deze actuele thema's met de 3 verhaallijnen en het is "ondenkbaar" dat je het boek niet heel snel wilt uitlezen! Puur vanwege de spanning en intriges" Annette Overvoorde , Birdy's Boeken.


Beste lezers,

Vandaag op 14 april 2018 komt het 2e thrillerboek Bianca Nederlof uit: Ondenkbaar. En hier start de blogtour, hoe leuk is dat?? Het boek is echt een mooi verhaal, actuele thema's, makkelijk toegankelijk en reuzespannend. Ik heb Bianca Nederlof al eerder ontmoet. Zij is een aardige en lieve persoonlijkheid, of dit een lief boek is, gaan we nu ontdekken, dus kijk je mee?

De auteur

Bianca Nederlof, geboren op 22 december 1980 in Papendrecht, is een ware duizendpoot op schrijfgebied. Op de leeftijd van 5 jaar leerde ze zichzelf lezen en vanaf dat moment kon je haar vaak vinden in de bibliotheek waar zij de boeken echt aan het verslinden was. Op de basisschool schreef ze al korte verhalen in zelf gebonden schriftjes. In 2006 pakte ze het schrijven weer op en deed ze mee aan schrijfwedstrijden. In 2012 kwam haar eerste kinderboek uit. Daarna verschenen er meer kinderboeken, totdat er in 2014 bij Letterrijn het boek Ongrijpbaar verscheen. Haar thrillerdebuut. Ondenkbaar is haar 2e thriller. 
Nederhof is ook actief als freelance redacteur voor uitgeverijen en particulieren.


Na de aanslag was er eerst die onrealistische hoop. Misschien waren ze het niet. Hadden ze toch een andere trein genomen. Waren ze gewoon verdwenen en hadden ze om een of andere ongrijpbare reden niets meer van zich laten horen. Ze zouden nog in leven zijn.

Het verhaal

Twee vrolijke mensen stappen uit de trein, ze houden elkaar goed vast want het is erg druk op de gay pride. Als ze een biertje willen bestellen klinkt er een doffe dreun. Er volgen er meer en ook geschreeuw. Die dag waren er drie aanslagen, zesentwintig doden, tientallen gewonden. Ontelbaar veel levens zullen nooit meer hetzelfde zijn. 

Een half jaar later probeert iedere de draad weer op te pakken. Dat is best lastig. Zo heeft Evelien sindsdien minder contact met haar tweelingbroer. Ze probeert wel in contact te blijven, maar dat gaat moeizaam. Sinds de aanslag is hij zichzelf niet meer. Ze stort zich op haar werk. Er komt een nieuwe collega als vrijwilliger. He is een wat teruggetrokken meisje. best een beetje bijzonder eigenlijk. Voordat ze er over kan nadenken komt er een raar en grimmig berichtje op haar telefoon. Wat heeft dat te betekenen? Ze laat het even voor wat het is. De nieuwe collega komt niet meer opdagen. Dan leest ze een kranten bericht en schrikt ontzettend. Wat is er gebeurt en waar is de nieuwe collega?
Je leest het in "ondenkbaar".   De actuele thema's zijn mooie elementen

De cover is mooi en helder: een vrouw zit met "handen in het haar", ziet ze het nog wel zitten? De titel slaat op het verhaal. Het hele gebeuren is Ondenkbaar, want wie bedenkt zoiets? In een vlotte schrijfstijl lezen we over Evelien. Zij is de hoofdkarakter en haar vertelperspectief is de ik-vorm. Zij wil graag de band weer herstellen die na de ramp in Amsterdam een flinke deuk heeft gekregen. En hoe kwam dit eigenlijk?. Haar broer wil hier niet veel over kwijt. Daarnaast zijn er meer verhaallijnen, namelijk die over Ralph en over Lieke. Alle drie hebben ze iets met verdriet, teleurstelling, angst en een groot gemis. Zo mist Ralph zijn vriend na de aanslag. De auteur haalt actuele thema's aan zoals de Gay Pride, homoseksualiteit, sociaal media en pesten. Verweef deze actuele thema's met de 3 verhaallijnen en het is "ondenkbaar" dat je het boek niet heel snel wilt uitlezen! Puur vanwege de spanning en intriges. 

Conclusie

Bianca Nederlof heeft hiermee een actueel en spannend thrillerverhaal neergezet. De personages worden goed neergezet, er is voldoende diepgang en langzaam aan krijgt de spanning steeds meer de overhand. Eerst dacht ik dat de aanslag misschien een leeuwendeel zou krijgen, maar dat is niet het geval. De verschillende verhaallijnen blijven je als lezer echt boeien. En daardoor blijf je lezen tot het einde tot alles helemaal samenkomt tot de perfecte ontknoping.  Met kleine plottwist.

De kracht van dit boek zit hem in de boeiende vertelwijze en verschillende verhaallijnen die heel mooi tot een einde komen. Het is een boek met power!


Waardering: 4 Birdy-sterren.

Genoten! Het boek zit heel goed in elkaar. 

Blogtour Ondenkbaar

14-04-2018: De 1e recensie start op dit blog, en we laten dit boek 3 dagen shinen.

17-04-2018: De 2e recensie staat hier: https://dianekoekje.wordpress.com/ 

Interview

Na het lezen wilde ik graag meer weten van de achtergrond en stelde Bianca Nederlof dan ook 5 "ondenkbare" nosy-vragen. klik HIER.

Kijk je mee?
superleuk en dankjewel!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie