Zomerlezen: heerlijke zomerse boekentips voor de maand juli, de top 5

Het zomerlezen is begonnen!

De zon schijnt, de temperatuur is heerlijk warm. Tijd voor mooie boeken. Laat het zomerlezen maar beginnen: mijn zomerse boeken top 5.


1. Karin Slaughter-Waarom we logen, Will Trent serie nummer 12.

Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Lodge, waar special agent Will Trent en patholooganatoom Sara Linton hun huwelijksreis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, behalve dan dat iedereen er liegt. Ze liegen over het verleden. Ze liegen over het heden. Ze liegen tegen zichzelf.

Op een avond dreigt de anders zo brave dochter Mercy McAlpine de familiegeheimen te onthullen, en aan het eind van die avond is ze dood. Wat voor Will en Sara de vakantie van hun leven had moeten worden, verandert in een race tegen de klok. Want alles wijst erop dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan…
2. Leslie Keijzer - Mama huilt harder 

Ik las het meeslepende verhaal van Leslie Keijzer. Zij schreef het boek Mama Huilt Harder. Leslie is bekend van de serie Gooische Meisjes. Na de geboorte van haar eerste kindje Moises werd ze angstig en neerslachtig. Wat was dat nou? Ze kon haar vinger er niet op leggen. Na jaren van artsbezoeken en ook therapeuten, kreeg ze de diagnose. Een postnatale depressie. Haar leven kreeg weer glans.
Ik geef het 5 dikke sterren! ⭐️⭐️⭐️⭐️


3. Ilse Ruijters -Help me


De psychiatrisch patiënten die advocaat Roosmarijn Weijmer bijstaat, lopen met haar weg. Ze voelen zich door haar gezien: eindelijk komt er iemand op voor hun rechten. Het levert haar een goed gevoel op, maar dat verandert wanneer het applaus omslaat in ziekelijke belangstelling. Wanneer ze gaat tanken en een bange, jonge vrouw haar een papiertje met de tekst HELP ME geeft, blijkt ze in een pathologisch en gekmakend spel te zijn beland, waarin zij de pion is.

Wie is Roosmarijn nu eigenlijk aan het helpen? Haar cliënt? Of haar moordenaar?


4. Anya Niewierra- De nomade

De 39-jarige reisjournalist Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harzgebergte. Olga heeft een innige band met haar inmiddels dementerende pa. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal. Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie. Olga reist naar de driehoek Polen, Litouwen en Belarus en stuit op een huiveringwekkend geheim.

👉 helemaal uitgelezen. Wauw, wat een bizar verhaal. Ik geef het 4 dikke sterren.
5. Ruth Kvarnstrom-Jones - De vrouwen van het Grand Hotel 


De achttienjarige Ottilia Ekman arriveert in de grote stad om te beginnen als hoofdroomservice in het fameuze Grand Hôtel. Ze laat met pijn in haar hart haar familie achter in een arm provinciestadje, maar kijkt uit naar de start van haar nieuwe leven.

Maar achter de façade van rijkdom en luxe schuilt een harde werkelijkheid: het hotel dreigt failliet te gaan en er is snel een directeur nodig die voor nieuw elan kan zorgen, en voor inkomsten. Het bestuur neemt een uniek besluit: de nieuwe directeur wordt een vrouw, Wilhelmina Skogh.

Ottilia is onder de indruk van Wilhelmina. Een vrouw aan het hoofd van zo’n instituut baart opzien, en creëert tegenstanders. Het hotel is een wereld vol tegenstellingen waarin Ottilia zich staande moet houden.

👉 Dit boek ben ik aan het lezen voor de buddyread-leesclub. Het is een mooi verhaal.

Tot zover de mooie boekentips voor de maand juli. Voor degenen die op vakantie gaan, wens ik jullie een fijne lees-vakantie toe!Groetjes, Annette
Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie