Boekenpost: Het eiland van de zielen- Piergiorgio Pulixi

Boekenpost & vooruitlezen

Titel: Het eiland van de zielen

Auteur: Piergiorgio Pulixi

Genre: Spanning / Thriller

Uitgeverij: A.W. Bruna

Uitgave: 14 mei 2024

Met dank aan Renee van uitgeverij A.W.Bruna!
Vandaag kwam de postman langs. Is dat niet raar Birdy? Nee hoor, dat was in verband met gisteren. Koningsdag.  Een mooi pakketje nam ik in ontvangst. Een dik boek liet zich zien. Ik mag het al vooruitlezen. Het komt op 14 mei uit.

Auteur Piergiorgio Pulixi was eerst boekverkoper. Totdat de memoires van Stephen King, leven en schrijven, hem aanmoedigde een boek te gaan schrijven. ~ Hoe cool is dat? Ik heb al meer auteur over dit boek van King gehoord. Dat maakt toch nieuwsgierig!

Het eiland van de zielen.

Rechercheurs Mara Rais en Eva Croce zijn niet blij als ze worden overgeplaatst naar de nieuw opgerichte eenheid voor onopgeloste misdaden in Cagliari, Sardinië. De een is geboren en getogen Sardijns, niet op haar mondje gevallen en hiermee al regelmatig in de problemen gekomen. De ander, een Milanese specialist in rituele moorden, staat privé voor een aantal uitdagingen en werd in Milaan geschorst.

Het kantoor: een stoffige kelder vol oude dossiers. Aan de zijde van de twee rechercheurs: de terminaal zieke inspecteur Moreno Barrali. Zijn laatste wens is om een oude zaak op te lossen. Jaren geleden, op de Dag van de Doden, werden twee vrouwen op brute wijze vermoord in de buurt van de fonteintempels. Rituele moorden, denkt Moreno Barrali. Maar zijn superieuren geloven niet in zijn theorie. Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen.

Een Italiaanse thrillerprijs 

Pulixi had de Italiaanse musdaadauteur Massimo Carlotto als mentor, ontwikkelde zich en won diverse prijzen voor zijn werk. Zo ontving hij de Primo Giorgio Scerbanenco, de meest prestigieuze Italiaanse thrillerprijs voor"Het eiland van de zielen". 


Ik ben nu echt nieuwsgierig. Jij ook?


Groetjes Annette 

Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie