Boekenpost: Henke van der Poel

Boekenpost

Titels: Genesis + Babel

Auteur: Henke van der Poel

Uitgeverij: Boekscout

Genre: Fantasy & SF

Uitgave: Januari 2021 & december 2023Hou jij ook zo van boekenpost? En dan vooral bijzondere items, niet alledaags. Dat zijn ook de boeken van auteur Henke van der Poel. Als ik de flapteksten zo lees, dan is het best anders-dan-anders. Ik word hier ook wel nieuwsgierig van. Jij ook? Kijk mee!

Over het boek Genesis:

Genesis is een verhaal over Jona, Adelien en Samael drie jonge engelen. Vrienden die uit elkaar gedreven worden tijdens de poging van Lucifer om de hoogste troon in de hemel te bestijgen.

Het verhaal wordt geschreven door de klaagmeester een fictieve figuur die zelf deel uitmaakt van zijn eigen verhaal. Hij beschrijft de schepping van de mens en zijn zondeval, door de ogen van Jona. Samen met zijn vriendin Adelien krijgt hij opdracht van God om Henoch met wie God regelmatig over de aarde wandelt te redden van de naderende zondvloed.

Babel

Babel is het tweede boek van Jona. Weer dalen Jona en Adelien af naar de aarde om Beelzabub te bestrijden, die met behulp van de roodbloedige een enorme stad bouwt die tot aan de hemel moet reiken. Beelzabub wil de hemel bestormen met een leger Nephilim.

Om het leger snel te laten groeien heeft Beelzabub de kiemsteen nodig die door Samael terug is gegeven aan Jona.

Samael die samen met Jona en Adelien is opgegroeid in de hemel heeft een belangrijke positie gekregen in het leger van Lucifer en krijg als opdracht de kiemsteen terug te krijgen.

Jona moet naar Babel om de steen te vernietigen. Zal het hem en Adelien lukken of zal Samael slagen in zijn opdracht.


Ben jij ook zo nieuwsgierig geworden naar deze boeken? Binnenkort vertel ik je mijn leeservaring. 


Groetjes Annette 

Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie