Blogtour Volledig Verknipt & de auteur Dennis Biesma

Blogtour 2.0 & de auteur

Titel: Volledig verknipt

Auteur: Dennis Biesma

Uitgeverij: Palm Uitgevers

Genre: Spanning

Uitgave: Mei 2023
Voor het boek 'Volledig verknipt' is de blogtour nu in volle gang. Het is het tweede boek van auteur Dennis Biesma. Mogelijk heb je hem al voorbij zien komen op social media. Tot voor kort was hij voor mij vrij onbekend. Ik heb al veel auteurs mogen ontmoeten. Mijn blog bestaat dit jaar 8 jaar en recenseren doe ik nog steeds graag. Debutanten en selfpubbers weten mij te vinden via mijn website. Graag geef ik ook hen een momentje om te shinen. Elke boekpromotie is voor hen erg belangrijk. 

Auteur Dennis Biesma kende ik nog niet. Dus kijk en lees mee.

Dennis Biesma (geboren op 26 april 1975- en vandaag dus jarig!! - in Rotterdam, opgegroeid in Amsterdam) studeerde Hogere Informatica. Op zijn zestiende besloot hij ooit een boek te schrijven. Die droom heeft hij altijd bewaard. Hij begon aan zijn debuut-thriller, toen zijn eigen levensverhaal in zijn hoofd ging zitten. Dat verhaal moest eerst naar buiten komen, besloot Biesma. Een verhaal met scherpe randen. 

Gezien hij graag zelf een boek wilde schrijven,  volgde Dennis Biesma hier een opleiding voor aan de Schrijversacademie. Het genre "thrillers" werd zijn specialisatie en hij begon aan Volledig Verknipt. Niet wetende dat er ook nog een ander verhaal het levenslicht moest krijgen. Zijn eigen verhaal.

Over het eerste boek: De regen kwam van binnen.

Dennis groeit op in het ultieme sprookje. Binnenkort grijpt Jehovah in en zullen alleen zijn Getuigen overleven. Met die belofte voor ogen slaat hij verjaardagen en feestdagen over en voldoet zo goed mogelijk aan alle andere regels.

Dat gaat lang goed… tot hij stopt met geloven.

Wat volgt is een emotionele worsteling. Als Dennis uitspreekt wat hij voelt, zou hij worden uitgesloten. Familieleden en vrienden mogen dan niet meer met hem omgaan. Alles staat op het spel, daarom doet hij net alsof en leidt een compleet dubbelleven.

Uiteindelijk heeft hij twee mogelijkheden: voor altijd liegen of voor zichzelf kiezen. Durft hij op de resetknop te drukken en gaat hij terug naar fabrieksinstellingen? Dat betekent kiezen voor een wereld die hij nooit heeft leren kennen.

Tot zijn dertigste jaar

Auteur Dennis Biesma leefde tot ongeveer zijn 30e jaar bij de Jehovah's. Dit gaf zeer beklemmende momenten. Vanaf zijn jeugd houdt hij al van schrijven. In de covidperiode kreeg dit een boost. Zijn hoofdkarakter Lara Jade kreeg een eigen facebook. Via Lara kon hij zijn eigen verhaal vertellen. Dit viel op bij veel mensen en ook een uitgeverij. In zijn dertigste jaar gebeurde er veel in zijn privĆ©leven. Een scheiding, losmaken van zijn geloof, en meer.  zie https://boekrecensiesblog.nl/dennis-biesma-interview/

šŸ‘‰ Door de achtergronden van een boek en auteur op te zoeken, ga je de materie soms beter begrijpen. Het geeft een extra tintje en veelal kom je te weten hoe zo een boek en/of verhaal tot stand komt. Dit verhaal is best heftig. Het geeft stof tot nadenken.

Heb jij dat ook? Laat het mij weten.


Groetjes, Annette 

Birdy's Boeken 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie