De tweede blogtour van Volledig Verknipt- Dennis Biesma

Blogtour 2.0

Titel: Volledig Verknipt

Auteur: Dennis Biesma

Uitgeverij: Palm Uitgevers

Genre: Thrillers & Spanning

Uitgave: 12 mei 2023

Met dank aan de auteur voor deelname & recensie-exemplaar.
Na een leuke oproep op instagram en een berichtje van een boekenmaatje, waagde ik de sprong. Meedoen met een blogtour. Birdy-kenners weten dat ik dat leuk vind, maar deze auteur ken ik niet echt. Dus...laten we even kijken...

De auteur

Dennis Biesma (1975) heeft twee boeken geschreven, een autobiografie over opgroeien binnen de religie van de Jehovah's Getuigen en een psychologische thriller. Zijn schrijfstijl kenmerkt zich door heel diep in te gaan op de emoties.

Dennis heeft de opleiding Creatief Schrijven aan de Schrijversacademie gevolgd met als specialisatie het thriller genre. Hij is getrouwd met Sherida Biesma-Groenewoud en woont in Amsterdam. Naast schrijven werkt Dennis als freelancer in de IT.

Het boek: Volledig Verknipt

Lara Cains is een wandelende tijdbom. Ze groeit op met een stem in haar hoofd, haar ouders hebben haar verstoten en haar beste vriendin heeft zelfmoord gepleegd. Na een sessie met haar psychiater wordt ze overvallen. Ze krijgt een black-out en kijkt uren later in de levenloze ogen van haar overvaller. Ze doet op dat moment wat ze altijd doet, vluchten voor zichzelf en iedereen om haar heen.

Net als ze haar leven weer op de rit lijkt te hebben, merkt ze dat ze in de gaten wordt gehouden. Het blijkt niet één persoon te zijn, maar een hele organisatie. Wie zijn die mensen en wat willen zij met haar DNA doen?

Het boek: De regen kwam binnen

Dennis groeit op in het ultieme sprookje. Binnenkort grijpt Jehovah in en zullen alleen zijn Getuigen overleven. Met die belofte voor ogen slaat hij verjaardagen en feestdagen over en voldoet zo goed mogelijk aan alle andere regels.

Dat gaat lang goed… tot hij stopt met geloven.

Wat volgt is een emotionele worsteling. Als Dennis uitspreekt wat hij voelt, zou hij worden uitgesloten. Familieleden en vrienden mogen dan niet meer met hem omgaan. Alles staat op het spel, daarom doet hij net alsof en leidt een compleet dubbelleven.

Uiteindelijk heeft hij twee mogelijkheden: voor altijd liegen of voor zichzelf kiezen. Durft hij op de resetknop te drukken en gaat hij terug naar fabrieksinstellingen? Dat betekent kiezen voor een wereld die hij nooit heeft leren kennen.

Binnenkort ga ik je ( bijna) alles over deze boeken vertellen. 


Groetjes Annette 

Birdy's Boeken 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie