Recensie Een nieuwe start- Eva Nagelkerke- Kobo uitgave

 

Recensie

Titel: Een nieuwe start: De nachttaxi deel 1
Auteur: Eva Nagelkerke
Uitgeverij: Kobo Originals
Genre: Feelgood
Uitgave: 2 Februari 2023

Waardering: ⭐️⭐️⭐️ + half

Met dank aan Kobo, voor dit exemplaar.
Een nieuw verhaal van Eva Nagelkerke, jaaah! Daar keek ik wel naar uit. Jij ook?

De auteur


Eva Nagelkerke is de alias van twee zussen. Alexandra en Victoria Nagelkerke. Samen schreven ze oa. het spannende Stille Wateren, De perfecte engel en Niet mijn droom. Daarna volgde het korte thrillerverhaal Een zee van tijd. Als duo Eva Monté schrijven zij feelgood-verhalen. 

Een nieuwe start voor Mila

Aan de kant geschoven door een personal trainer. Dat overkomt de 34-jarige Mila. Haar ex-man Marco ging een jaar geleden naar de sportschool en ontdekte daar later een sexy personal trainer waar hij nu mee samen woont. Samen met zoontje Joris van negen jaar en dochtertje Pippa van 7 jaar, woont ze nu in een tochtige benedenwoning. Qua salaris is het geen vetpot, ze red het maar net. Of soms  niet. Bij het lezen van de vacature voor een nachttaxi bedenkt ze zich geen twee keer en krijgt haar leven weer pit.

Een fijne feelgood

Eva Nagelkerke heeft als duo al veel schrijfervaring opgedaan in schrijversland. Dit eerste deel van een serie met Mila in de hoofdrol smaakt dan ook naar meer. Wat opvalt is het genre. Dit Nagelkerke-verhaal is geen thriller, maar echte feelgood. 

In de nachttaxi deel 1 gaat de lezer mee met de nachtritten met Mila. Zij moet haar leven weer op de rit krijgen, nadat haar ex-man verliefd wordt op iemand anders. Hoe oneerlijk dat ook allemaal is, zij mag met de kids vertrekken uit de gezamenlijke woning. Het duo Nagelkerke weet de lezer weer mooi te verrassen. De fijne leesstijl brengt als snel een glimlach en hoe beter het met Mila gaat, hoe meer "feelgood-feeling" de lezer over zich heen krijgt. Op naar meer van Mila! Voor de lezers van Inge van Prooijen en Inge Spaan. 

"Een nieuwe start geeft een brede lach op je gezicht."

Hartelijke groeten, 
Annette Overvoorde

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie