Meet & Greet auteur S.A Cosby

Auteur S.A. Cosby was deze week in Nederland. Uitgeverij The House of Books deed een oproepje aan boekverkopers, voor een retaildiner. Mijn collega Audrey en ikzelf waren erbij. Kijk mee!
S.A. Cosby is bekend van de thriller Een laatste uitweg. Op 28 maart kwam er een tweede thriller uit: Vlijmscherpe tranen. Ter gelegenheid van dit moment en ook het succes van de thrillers in het buitenland, werd mister Cosby uitgenodigd om naar Nederland te komen. Voor een 'short visit' voor een paar dagen. Het feestelijk duo Audrey, ook wel Tante Ot genoemd, en Annette, van Birdy's Boeken -beide werkzaam bij een filiaal van boekhandel van Atten- waren van de party. In totaal waren er 18 personen aanwezig, om mee te gaan op een Amsterdamse rondvaartboot, met een Indonesische rijsttafel op het menu.
Ok, schrik niet. De lage zon scheen in ons giecheltje, maar wel was het zo dat de auteur dus gewoon bij ons aan het tafeltje kwam zitten. Hoe cool is dat. We raakten gelijk aan de praat. En kwamen natuurlijk veel te weten over deze interessante Amerikaanse auteur. 

Wist je dat:


Zijn eerste boek werd afgewezen en de reviewers toen waren er niet over te spreken. Hij nam afscheid van zijn agent, schreef gewoon door en door of mede door de covid, werd zijn tweede boek een groot succes. Hij ontmoette de juiste mensen, kreeg zeer goede recensies en scoorde hoog in de boekenlijsten. 

De auteur schrijft al vanaf zijn 19e jaar. Hij is woonachtig in Oost-Virginia, met zijn vrouw en twee katten. Zij heten Flipper en Feebee, S.A. Cosby is bezig met zijn vierde boek en schrijft dit veelal in 9 maanden. Audrey gaf toen aan: "Net als een zwangerschap". Ja, gaf hij aan. Zoiets is het eigenlijk wel. Naast thrillers schrijft hij kinderboeken en audiobooks. 


Een hapje eten met een praatje tussendoor


Het gezelschap bestond uit een aantal boekverkopers, de auteur, Maartje, Wiep, Thomas en Rurt van The House of Books, 3 vertalers, de bootsman en de barman. Een belangrijk personage van de avond was barman Wijnant, hij zorgde voor de inwendige mens. Bij binnenkomst kregen wij een heerlijk drankje en wat later mochten wij van het buffet genieten. De avond werd voorafgegaan aan een kleine toespraak in het Engels, wat niet helemaal vlekkeloos verliep. Maar goed, een kniesoor die daar op let(te), gezien van Gaal ook altijd Engels en Nederlands door elkaar haalt. 

Er volgde leuke gesprekjes met de uitgever en ook redacteur Tomas Kruijer. Hij studeerde Europese Stdies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde hij de master redacteur / Editor. Dit laatste omdat hij van zijn passie zijn werk wilde maken. Na Karakter, kwam hij 7 jaar geleden werken bij The house of Books. Als uitgever bepaalt hij, samen met de redacteurs, welke boeken er bij THB worden uitgegeven. 

Audrey vertelt hem over de winkel en haar functie in de marketing & social media. We zijn er met zijn drieën over eens dat een goed boek een groot publiek verdient. En ook de nodige aandacht. Tomas legt aan ij uit, dat je niet voor elk boek een blogtour kan houden, om zo extra aandacht aan een boek te schenken. 

Ook sprak het gezellige duo Ot & Annet de Sales Director Ruurd Woudstra. Ruurd vetelt anekdotes over grote en bekende auteurs als Saskia Noort, Leon de Winter en zijn frietverhaal. Vervolgens komt Delia Owens ter sprake. Ruurd vertelde over goede boeken die de grote partijen in de markt konden aanschaffen. Daarbij "vergat" hij het kreeftenboek te noemen. Terwijl dit boek zeer hoog stond in de buitenlandse boekenlijsten. Gelukkig kwam het helemaal goed met dit boek, wat al heel lang op nummer 1 staat, in de Libris top 10. 

Audrey vroeg nog naar de exacte definitie van de term "thriller" dit omdat er veel thrillers zijn, die zo weinig spanning bevatten. We kletsten wat af, terwijl de rondvaartboot 3 uur door de grachten van Amsterdam vaarde. We konden daardoor niet echt bijhouden langs welke gebouwen de boot passeerden. De zon ging onder en de schemer en het duister kwam tevoorschijn. Op de boot gingen de lampjes aan, en werd de koffie gereserveerd. Wijnant had het er maar druk mee, en ook hij had het reuze naar de zin. Als toetje op de taart kregen we het boek mee, van S.A. Cosby die dit ook graag wilde signeren. So cool.

Vol adrenaline & mooie verhalen keerde het duo Ot & Annet weer huiswaarts.

Wij bedanken de mensen van The House of Books voor deze mooie avond!


Fotogalery  

Tot zover! Lieve groetjes, Annette
Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie