Meet & Greet: World of Thrillers Event 13 juni 2022

Op maandag 13 juni organiseerde HarperCollins Holland het allereerste World of Thrillers-event in De Kring in Amsterdam! Kijk mee.


Tijdens dit event zullen Queen of Crime Karin Slaughter, Chris Carter, Charles den Tex en Marieke Damen alles onthullen over hun leven als thrillerauteur. De avond wordt verzorgd door thrillerauteurs Jeroen Windmeijer en Soraya Vink. Dus 6 grote thrillerauteurs op 1 event!


Als eerste ontvingen wij op het werk (Boekhandel van Atten, te Pijnacker) een leuke uitnodiging, voor een geweldig live event. Daarna viel hij ook in de mailbox van mijzelf, als boekblogger. Wat ontzettend leuk om dit weer mee te mogen maken, na 2 jaar een lockdown, en bijna geen live-boekenfeestjes. Tot nu. De uitnodigingen volgen weer op rap tempo, want allemaal willen we weer onze boekenliefde "live" met elkaar delen. Hier en daar een Zoom-sessie daargelaten. Wat ook wel handig is, bij lange afstanden:)

Wie wil er geen Meet & Greet met Karin Slaughter?

De autorit verliep voorspoedig. Na een heerlijke guilty pleasure (hamburger :)) was het zoeken naar de locatie. De inloop was vanaf 19.00 uur bij sociëteit De Kring, in hartje Amsterdam. We liepen enthousiast te zoeken, naar the place to be..en natuurlijk liepen wij, Audrey, Anita en ikzelf, er gewoon voorbij. haha. Wat een giller dit. Enthousiast kwam de salesmanager Annemieke Tetteroo van HarperCollins Holland ons al tegemoet.


Annemieke Tetteroo van HarperCollins Holland

Na dit hartelijke ontvangst, ontmoette wij ook Sander Motshagen, vertegenwoordiger bij de uitgeverij. Na het handen schudden betraden wij een hoge trap, in een best "donker gat" wat leidde naar een loungebar-setting. Daar waren al wat boekhandelaren & leesfans verzameld, waaronder Roelant, van het blog De Perfecte Buren. Het was even wachten, op de celebrities. Afijn, na alle haartjes glad, make upje erop and so on, kwamen zij te voorschijn. Waarvoor wij al hadden plaats genomen in de speciale zaal.Na binnenkomst van de bekende auteurs, nam Jeroen Windmeijer en Soraya Vink om de beurt het woord. In het Engels. Er volgden interessante vragen. Zo zei Chris Carter : "I still not know what I am doing, wat al heel hilarisch klonk. Dat je nog steeds niet helemaal weet, wat je aan het doen bent..als je schrijft. Wat meer sloeg op het feit, dat we hem nu "auteur" mogen noemen. Chris heeft een carrière bij de politie achter de rug. Maakt muziek en zijn 3e thriller komt binnenkort uit. Hij is een halve dag, in een andere wereld, de fictieve wereld van waaruit hij schrijft. Om even bij te komen is hij de middag weer gewoon "Chris". Een hele opluchting.

Chris Carter is van Italiaanse afkomst en is geboren in Brasilië. Hij studeerde psychologie en criminologie in de Verenigde Staten en werkte als psycholoog bij het openbaar ministerie. Hij bestudeerde jarenlang de psyche van seriemoordenaars en psychopaten. In de jaren negentig was hij 10 jaar lid van een rockband, om daarna zich op het schrijverschap te gaan richten.


Karin Slaughter


Karin Slaughter, onze queen of crime geboren in Georgia in 1971, vertelde over haar gedachtegang over daders. "You need to believe most of them are very stupid. Most criminals makes mistakes. That makes the cops more cat & Mouse clever. Zij schrijft over random people, over diegenen die niet opvallen. waar je nooit op let, die zijn het meest gek, en worden ook boos en agressief. "It happens all over the world". Er is overal agressie van de mensen waar je het niet van verwacht. "The super intelligence killer is never to be found".

Karin werd bekend door haar Grant County-serie. Ook volgde de Atlantis-reeks, en de in 2009 gestartte Georga-serie. Zij ontving vele awards en verwierf internationale faam als Queen of suspense.


Charles den Tex

Charles den Tex ( Australie, 1952) staat bekend om zijn reeks aan spannende boeken. Hij studeerde film en fotografie in London. Doceerde Engels in Parijs en keerde in 1980 terug naar Nederland. Hj werd diverse keren genomineerd en won zeker 3 keer de Gouden Strop. Zijn boeken zijn onder andere te vergelijken met die van John Grisham. De Repair Club is zijn eerste Spy-novel. Hij keek er erg naar uit om een boek te schrijven over een spion van zijn leeftijd. Een leven boordevol geheimen. "One by one, they turned on him". Aldus Charles.


Marieke Damen

Marieke Damen werd bekend met haar 1e thrillerkind Stilleven. Dit thrillerdebuut werd genomineerd voor de Bronzen Vleermuis 2021. Zij is meer van de psychologische verhalen. Zij vertelde, dat zij meer schrijft over normale mensen, en meer de psychologie benadrukt van deze "normale"mensen. Karin zei daarna: "Killing is at random, a woman is the first victim". Dus het doden is zomaar, en een vrouw is altijd een eerste slachtoffer. Zij geeft aan, het thema is het is gevaarlijk om vrouw te zijn. Karin haar opa was altijd agressief tegen haar oma. Hij sloeg haar. Geweld is niet sexy, aldus Karin.


Chris Carter


Hebben de auteurs nog een boodschap in hun boeken?  

Chris heeft zeker geen boodschap in zijn gruwelijke thrillers. Hij blijft erbij, dat hij nog steeds niet weet, wat hij doet. Hij schrijft maar wat. Wel is hij er van over tuigt, dat de dader in zijn boeken doodt, door angst. De angst trekt hem aan. Aldus Chris. Chris zijn aanpak is hoofdstuk voor hoofdstuk. Dan leest hij het terug, maakt aanpassingen en gaat weer een hoofdstuk verder. Heel apart. Stap voor stap, "Just for entertainment". Dus nogmaals, geen boodschap voor de lezer.

Ook Charles schrijft hoofdzakelijk voor de entertainment. Marieke schrijft het boek weer anders. Kijkt naar het geheel en volgt de plot. Over haar 1e boek deed zij 5 jaar. Dit 2e boek schreef zij in 1 jaar. Karin vertelt dat zij de lezer graag wil foppen. De pret staat bij haar voorop. Zij las vroeger en ook nu veel thrillers. Ze weet wat ze wil schrijven bij het maken van een boek. En ze weet ook wat ze niet wil noteren. Het is bij haar een combi tussen plot en karakters. Aldus Karin.

Nog even nagenieten met de fotogalerieJaa, Annette & Chris Carter

Chris signeert

very proud lady!

Marieke Damen signeert

die stapel slinkt erg snel!

Met Roeland DeBy en auteur Inge Spaan

drukte bij het signeren

Auteur Marie Jose Verweij

Audrey met auteur Chris Carter

Met collega's Audrey en Anita


Marieke Damen & Karin Slaughter

Jeroen Windmeijer & Karin Slaughter

Chris, Jeroen en Charles
De zaal
We hebben zeer genoten en bedanken uitgeverij HarperColins Holland dan ook, voor deze zeer geslaagde eerste avond, van World of Thrillers. 


Zeker voor herhaling vatbaar!Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie