Guillaume Musso- Het geheime leven van schrijvers- de recensie

Recensie

Titel: Het geheime leven van schrijvers
Auteur: Guillaume Musso
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Genre: Spanning
Uitgave; Juli 2021Guillome Musso, wie kent hem niet? Ik heb veel boeken van zijn hand, maar deze maakte mij wel erg nieuwsgierig. Jou ook? Ook de titel is zeer apart. "Het geheime leven van schrijvers" Ia het een echte Guillaume Musso? Kijk mee!  

⭐⭐⭐⭐⭐

De cover is niet direct te herkennen  als zijnde een "Musso". Kijkend naar zijn eerdere thrillers, dan hadden die een mate van herkenbaarheid. De covers leken wat op elkaar. Dit moet dan wel bijzonder zijn.

Het geheime leven van schrijvers draait om 3 karakters. De proloog oftewel introtekst gaat over Nathan, een van de karakters. Je zou de ondertitel van het boeken kunnen omschrijven als "Het geheim van Nathan Fawlws". Hij woont al 20 jaar afgezonderd op het eiland Beamont. Als een gevierd auteur leefde hij de jaren daarvoor. Opeens besloot hij daarmee te stoppen en sloot zich af voor de buitenwereld.

Het 2e karakter is Raphael. Hij is beginnend schrijver, 24 jaar en Nathan is zijn grote voorbeeld. 

Tenslotte is Mathilde ook erg belangrijk. Zij komt naar het eiland en vindt de zoekgeraakte hond van Nathan. Eerst achterdochtig maar toch blij neemt hij de hond van haar aan. Als Nathan haar aankijkt smelt zijn hart. Of dat slim is. Is de grote vraag. Want hij schuwt iedereen die bij zijn huis verschijnt.

Zeer fijne, bijna poëtische schrijfstijl

Musso heeft een zeer prettige schrijfstijl. In mooie zinnen met hier en daar wat beeldspraak en/ of poëzie, neemt hij je mee naar het mooie mysterieuze eiland.

Hoe verder je komt, hoe spannender het verhaal wordt. Zodra Mathilde ten tonele verschijnt, draait het verhaal iets. Ook Nathan lijkt milder te worden. Maar dan kantelt het verhaal gigantisch. En lijkt het een driekwart afslag te hebben genomen van een grote rotonde. Donker en duister wordt het opeens.

Musso trekt je dan mee in een zeer grimmig deel. Door smerige steegjes en enge hoekjes, zo het moeras in. Wie blijft en wie valt is de grote vraag.

Stoppen met lezen is dan geen optie meer. Aan het eind val je met grote plof van je stoel.

Het geheime leven van schrijvers is a hell of an amazing story!

Waardering  5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐

Super mooi verhaal, met een verpletterend einde! 

 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog

 

 

 

 

 

 

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie