Blogtour #1 De Duistere school

* Blogtour * Blogtour*  Blogtour * Blogtour * Blogtour * Blogtour * Blogtour * 


De Duistere School * De Duistere School Beste lezers,

Momenteel is de blogtour al flink van start. Vanaf 10 februari zijn er diverse bloggers die hun leeservaringen delen, na het lezen van het boek De duistere School. Morgen 18 februari is het de beurt aan Birdy's Boeken. Zij zal morgen haar eerlijke leesreview geven, over dit mooie boek, voor de jeugd vanaf 12 jaar. 

De auteur

Sandra J. Paul is een alias voor Sandra Vets, is zelfstandig ondernemer en een Vlaamse auteur. Zij schrijft al voor zolang ze zich kan herinneren in verschillende genres. Zij pende aanvankelijk in het Nederlands onder de auteursnaam Sandra J. Paul, tot ze besloot om haar aloude droom, Engelstalige boeken te schrijven, na te jagen. Gedurende vele jaren publiceerde ze Engelstalige kortverhalen die ze online plaatste. 

Als Joanne Carlton schrijft ze (meestal) psychologische, paranormale verhalen in een hedendaagse setting. In 2017 lanceerde ze haar emotionele debuut Heart-Beat, naar aanleiding van het overlijden van haar vader en zus. Het verhaal wekte meteen de nodige emoties op bij haar lezers en mocht op laaiend enthousiaste kritieken rekenen.

Begin 2018 volgde Kill Me Again, een intrigerende psychologische Young Adult-thriller. Deze zal in 2019 in Nederlandstalige versie verschijnen. 
(Daar kijken we erg naar uit!) Haar derde boek, een novelle, Dust, verschijnt in oktober 2018. Joanne schrijft daarnaast ook Flash Fiction (zeer, zeer korte verhalen) en novelles.

De duistere school heeft zij geschreven met haar kinderen en is geschikt vanaf 12 jaar. 

Het verhaal:


Eenmaal je op deze school zit, geraak je er nooit meer weg.
Op de dag na de Grote Storm staat er plots een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp.
De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle kinderen die in Kraaidorp wonen.
Niemand wil luisteren naar de twaalfjarige Quinten, die als enige zweert dat er iets vreemds aan de hand is in zijn dorp.
Zelfs zijn vader en zijn beste vrienden geloven rotsvast dat Bertus en Colette Zwart, de schooldirecteurs, het goed met hen menen.

Maar dan verdwijnen de kinderen een voor een.

Tijdens het lezen

Quinten zit voor de 2e keer in het 6e leerjaar. Als hij naar school fiets ziet hij rare dingen. Zijn vrienden hebben het te druk met andere dingen. De duistere school ziet er prachtig uit vinden ze. Maar is dat nu echt zo? Quinten gaat op onderzoek. 

Het verhaal doet denken aan een combi van Harry Potter en Gangsterschool, geschreven door Kate Wiseman. Daarnaast heeft het elementen van Syntopia, door Tanja de Jonge. Dus als je daar van houdt, zit je helemaal goed bij dit boek!

Morgen dd 18 februari vind je hier mijn leeservaring!

Tot morgen!

Hartelijke groeten,


Annette Overvoorde
Birdy's Boeken
Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie