Jij & Ik, en al het moois om ons heen


Recensie van het kidsblog


Titel: Jij & ik,  en al het moois om ons heen
Samenstelling: Riet Wille
Illustraties: Martijn van der Linden
Genre: Kind & jeugd
Uitgeverij: DavidsFonds

Allereerst bedankt Renée, van New Book Collective, voor toesturen van dit mooie boek!
Beste lezers,


Voor de mooie recensies van kinderboeken heb ik een apart blog. Dit boek is erg mooi en verdiend het om in het zonnetje te staan. Dus hierbij!

Van New Book Collective mag ik echt mooie boeken lezen. Het maakt mij reuzeblij. Het zijn kleine juweeltjes, die dan door je handen gaan. Eerder had ik een boek van Dautremer...met het groene konijn op de cover. Echt prachtig. Ik heb nu ook Alice..van Dautremer. Maar goed, genoeg over deze auteur en kunstenaar. Want Riet Wille is ook een kunstenaar. Zij verzamelde bijna 100 gedichten in deze mooie bundel, met als thema natuur. De cover is al een echt schilderij. Kijkje mee?

Over de samensteller Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is auteur van kinderboeken. Zij groeide op in een omgeving met bloemisten. Zo groeide haar liefde voor de natuur. Ze wilde iets met kinderen en studeerde logopedie. Ze schrijft nu kinderboeken voor beginnende lezertjes  en kinderen met leesproblemen. De gedichten uit deze bundel heeft ze niet allemaal zelfgeschreven. Ze nam 4 zelfgeschreven gedichten en 7 raadsels en daarnaast bijna honderd gedichten van andere talenten en maakte deze mooie verhalenbundel.

De inhoud van dit mooie boek

Kinderen zijn vaak gefascineerd, verwonderd door de natuur. Hoe leuk is het om te spelen met steentjes, zand, takjes en schelpjes. We moeten best zuinig zijn op die mooie natuur.

In dit mooie boekje lees je gedichten over leuke onderwerpen zoals bloemen, bomen en de zee. Ook de seizoenen komen aan de beurt. Riet Wille heeft de gedichten samengesteld. En de illustraties zijn van Martijn van der Linden.


Dit boek brengt een ode aan de schoonheid van de natuur. 

Voor de recensie, klik hier.

Hartelijke groeten,.

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken
&
Birdy's Kids


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie