Paula Hawkins- In het water

Recensie


Titel: In het water
Auteur: Paula Hawkins
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Genre: Thriller
Pagina's: 360 bladzijdes
Uitgave: mei 2017
ISBN: 9789400503892

Beste lezers,

Hij is dichtgeslagen en helemaal uit. In het Water is opnieuw een super spannend boek, dat je gevangen  houdt tot het einde. Neem snel een kijkje..

De auteur

Paula Hawkins werd in 1972 geboren en is bekend als de auteur van "Het meisje in de trein". Geboren in Rhodesie verhuisde zij op 17 jaar naar London. Ze was journaliste voor The Times, schreef onder de naam Amy Silver een aantal; romantische komedies. Schreef daarna Het meisje in de trein, wat snel op de eerste plaats verscheen in The New York Times, en daar 16 weken bleef staan. Er werden er 11 miljoen wereldwijd van verkocht. En kwam daarmee op plek 9 van de Forbes Magazine List van best verdienende auteur. In het water is haar 2e thriller.

Het verhaal hypnotiseert

Als Jules bericht krijgt van het overlijden van haar zus Nel, moet ze terug naar de plaats waar ze nooit meer naar toe zou gaan. Ze is opgelucht, bang en ook flink kwaad. "Het is je weer gelukt" denkt Jules. Tevens krijgt ze de zorg van de 15-jarige Lena in haar schoot geworpen, die zeker niet op haar mondje is gevallen. Nel was een alleenstaande moeder en niet de eerste vrouw die dood wordt gevonden in de rivier. De dood van de vrouwen zorgt steeds voor flinke onrust in het stadje Beckford. En oude herinneringen komen boven drijven. De zus van Jules was erg geïnteresseerd in de rivier. En wat er gebeurde in de "Verdrinkingspoel". De verrassing was daarom groot dat zij nu dood werd gevonden. Hoe kwam dit toch? Je leest het in In het water
De dingen die ik mij wil herinneren, ben ik kwijt, en de dingen die ik heel graag wil vergeten, blijven mij bij.

De elementen zijn duister en beklemmend

De cover ziet er opvallend uit in mooie blauwtinten. De titel In het water geeft het thema weer van het boek. Het lettertype is prettig en de hoofdstukken zijn niet te lang. Kenmerkend voor Het meisje in de trein was de wisselperspectief. Zo ook in dit boek is deze aanwezig en maakt het boek bijzonder van aard. Elk hoofdstuk heeft een naam van de karakter die daarin centraal staat. Ook kenmerkend voor Hawkins zijn de vele personages. 

Het verhaal zit goed in elkaar. Nel overlijdt, waardoor ze het leven van haar zus op zijn kop zet. Ze hebben lang geen contact met elkaar gehad. En tevens krijg zus Jules de zorg van de 15-jarige dochter. Ze moet nu terug naar een plek waar ze liever nooit meer kwam. Het is een duistere plek, waar al veel vrouwen in het zwarte water hun dood vonden. Het boek bestaat uit 4 delen, met een mooi afgerond einde. Jules is de hoofdpersoon, daarnaast heeft de politie ook een grote rol. Erin en Sean onderzoeken de dood van Nel. Hierdoor komen er zaken bovendrijven, die beter onder water hadden moeten blijven. Door de verschillende personages en hun verhalen wordt een complex verhaal gevormd. Een ware pageturner.
Het is net, dacht hij, alsof ik me in diep water bevind. alsof ik naar iets zoek,wat dan ook, om mezelf te redden. Het was alsof hij naar een reddingsboei had willen graaien maar in plaats daarvan alleen maar strengen wier had gevoeld en die dan maar had vastgegrepen.
Conclusie

Paula Hawkins heeft het talent om de lezer vanaf het begin te hypnotiseren met haar verhalen. Het is de pakkende en meeslepende vertelwijze, het mysterieuze..dat je als lezer helemaal beetpakt. Het is een bom aan psychologische spanning, waarvan je even moet bijkomen als het helemaal uit is.

Prachtige thriller, echt genoten!

Waardering

Deze mooie en beklemmende pageturner krijgt 5 Birdy-Sterren! 


  
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie