Terugblik: Boekpresentatie Waanidee

Boekpresentatie Karin Hazendonk:
Waanidee.


Beste Lezers,

Op 8 september jl. werd Waanidee gepresenteerd aan de buitenwereld, te beginnen in Alphen aan de Rijn. Karin Hazendonk, de auteur, was best een beetje zenuwachtig, die ochtend. Een reuze spannend moment natuurlijk. Als je nieuwe boek gelanceerd wordt.

Eenmaal binnen was het al aardig druk. Theo van Rijn was diep in gesprek met Melissa Skaye. En naarmate de tijd vorderde druppelde het publiek binnen..Silvia van Elselingen (boekrecensente), Miriam Bakker van Thrillerlezers ( nu met haar eigen fb groep Thrillers & More), en nog veel meer. Met een heerlijk kopje koffie sprak ik vooraf even kort met Karin Hazendonk zelf, die 's-morgens best wel zenuwachtig was. Gelukkig kon de aftrap bijna beginnen. Karin zag er mooi uit, in een leuke jurk.  Theo van RijnVoorwoord door Theo van Rijn


Auteur en eigenaar bij Letterrijn, Theo van Rijn, nam het woord. En heette iedereen van harte welkom. Hij presenteert ons het mooie nieuwe boek: Waanidee. Hij gaf Karin een mooi kado: de cover van het boek op canvas.

Melissa Skaye, de auteur & goede vriendin van Karin, kwam ook aan het woord en is proeflezer van de boeken van Karin Hazendonk. Ze legde uit dat hoofdpersoon Victor in het hoofd van Karin was gekropen. Victor en opa staan centraal in het boek. 

Melissa Skaye


De vragen

Een van de vragen over het boek was: In Waanidee zijn er veel personages, denk je dan aan bekende personages?
>Karin gaf aan: ja, qua uiterlijkheden wel, maar qua uiterlijkheden niet. Ook op straat kan ze iemand zien en die persoon dan later als karakter gebruiken voor een boek.


Vervolgens kwam de vraag: was het bedoeling al het verhaal van Victor? ja, het was wel opzet, al is het verhaal al schrijvende gegroeid. Mogelijk had hij als kind wel iets goed gedaan..maar verder..

Als derde vraag vroeg men: kostte het moeite om personages te laten gaan in een boek?
>Nee, totaal niet, gaf Karin Hazendonk daarbij aan.

Vraag 4: Het huis op de cover, hoe kwam dit tot stand?
>Al lezend zie je het voor je. Het is puur fantasy, maar het moest een huis zijn, waarbij je het geld kan ruiken. Dus er was wel een speciaal beeld bij.

Vraag 5: Waanidee krijgt mooie recensies, maar is anders. Kan je het loslaten?
>Dat is moeilijk  zegt Karin, maar ze is nu bezig met het schrijven van een ander thriller..en vind het dan wel lastig om de karakters los te laten. 


Dan wordt het eerste boek symbolisch uitgereikt, en gaat naar een bijzondere lezer. Marjan Froeling. Ze is al heel lang een proeflezer van de boeken van Karin
Hazendonk. 


De foto's


Bij aankomst
Kijk, wat een mooie boekhandel


  


Een lief kado wordt overhandigdMelissa Skaye neemt het woord 


Een trotse Karin Hazendonk


Signeren en even een babbeltje


ontmoeting met John Winkel, zojuist aangesloten bij Letterrijn  

Bij toeval ontmoette ik John Winkel. Hij is 7 jaar aan het schrijven en had zijn werk aangeboden bij Cargo en Prometheus. Maar die durfden het niet aan. Er zijn weinig mannen in thrillerland. Waarbij ik aangaf, dat er in het buitenland zeker veel mannen zijn, die goede thrillers schrijven. Neem Jo Nesbo, Arnaldur Indridason, en er zijn er nog veel meer. John Winkel deed mee aan een verhalen wedstrijd in een krant en werd 6e.

Afijn kortgesloten, Uitgeverij Letterrijn had wel interesse in het boek van John, dus ik ben erg nieuwsgierig. En wenste hem alle succes toe met zijn nieuwe boek, dat begin 2018 zal verschijnen. John Winkel sinds kort ook op mijn facebook, wenst mij weer succes met mijn boekenblog. Dat is natuurlijk superleuk!

Mooi logo van Boekhandel Haasbeek te Alphen aan de Rijn

Na een geslaagde middag gingen wij weer huiswaarts. Het was super gezellig en leuk om weer nieuwe mensen te mogen ontmoeten.

Hartelijke Birdy-groeten
Annette Overvoorde

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.