Sarah Morgan- Nachten in New York

Recensie


Titel: Nachten in New York
Auteur: Sarah Morgan
Uitgeverij: Harper Collins
Genre: feel good roman
Pagina's: 352 bladzijdes"Sarah Morgan zorgt met haar prettige leesstijl ervoor 
dat je als lezer helemaal wordt meegenomen in het leven 
van Paige en haar warme zwoele nachten in Manhatten."
Annette Leest Birdy's Boeken


beste lezers,

Voor het reviewteam van "Nachten in new York" begon ik aan dit boek. En wat een heerlijk Feel-Good-Roman is dit van Sarah Morgan.

Sarah Morgan wist al heel jong dat ze wilde gaan schrijven. Op 8-jarige leeftijd schreef ze de biologie van haar hamster. Ze is van oorsprong verpleegster en ziekenhuizen spelen soms een grote rol in haar boeken. Zo ook in dit boek. Ze schreef tientallen romans waarvan er meer dan 15 miljoen van zijn verkocht. Ze won prijzen voor best-romance-auteur en is getrouwd met de meest sexy man op aarde.


Het verhaal

Hoofdpersoon Paige Walker is bevriend met Evie en Frankie. Direct na haar afstuderen had ze een baan gevonden bij Star Events, een evenementenbureau. Al gauw werkte ze daar met zijn drieën. het gaat goed op het werk en al snel verwachtte ze een flinke promotie. Ze kan niet wachten..maar dan gebeurt er iets geheel onverwachts. En ze raken alle drie hun baan kwijt. Een beetje timide komen ze thuis. De broer van Paige vraagt of hij kan helpen. Hij beschermt haar al sinds ze vroeger een lange tijd in het ziekenhuis moest verblijven. Jake de  beste vriend van Matt biedt zijn hulp aan. Naast de beste vriend van haar broer is Jake vooral breed, knap, groot en heeft een succesvolle baan. En om een geheimpje te verklappen: vroeger was Paige verliefd op hem. 

Nu ze zonder baan zitten kan Paige eindelijk haar droom verwezenlijken: een eigen evenementenbureau in New York. De plaats van haar dromen. Ze maken een plan, Urban Genie is geboren, maar alle begin is moeilijk en ze is genoodzaakt om de hulp van Jake in te roepen. Dat is natuurlijk het laatste wat ze eigenlijk wil. Want ze is niet geïnteresseerd in de liefdesverhalen van "womanizer" Jake. Zal ze de stoute High Heels aantrekken en bij Jake aankloppen? En krijgt het bedrijf dan toch een kans? Of lukt het haar hem te ontlopen?

Je leest het in Nachten in New York.


{ "Langzaam haalde hij zijn hand van de hare, maar in laats van afstand te nemen, streek hij met zijn hand over haar wang. Roerloos bleef ze in zijn ogen staren. Ze kon onmogelijk wegkijken."} 


De elementen


De cover is een prachtige glossy, met mooi blauw en heldere letters. Nachten in New York is een gepaste titel. Het perspectief is vanuit de 3e persoon en de dialogen maken het verhaal heel bijzonder. Het verhaal wordt vanuit Paige verteld. Door terug te denken aan haar jeugd komen we meer te weten over het karakter Paige. De leesstijl is vlot, prettig en soms hilarisch. Met veel humor en grappige dialogen wordt er een superleuk feel-good-verhaal neergezet. Qua genre zijn alle ingrediënten aanwezig voor een goede chicklit: de liefde, de romantiek, meidenavonden, lippenstift en hoge hakken zijn ruim aanwezig. Neem daarbij een beschadigd liefdeshart, zwoele avonden  en een vleugje naïviteit en het succes is verzekerd.

{ "..slapeloze nachten in Manhatten,  zei hij met een glimlach.."}Conclusie


Nachten in New York is een heerlijke feel-good-roman en zou ook zomaar  "slapeloze nachten in New York" kunnen heten. Want als de romantiek toeslaat dan ja..Paige droomt al haar hele leven van een grote stad. En haar droom wordt werkelijkheid. Samen met Eva en Frankie en het liefst zonder die lastige Jake. De grote knappe succesvolle Jake maakt het voor Paige alleen maar ingewikkeld. En ingewikkeld is dit verhaal op sommige momenten zeker. En toch ook weer niet.
Sarah Morgan schreef hiermee een zwoel, bruisend liefdesverhaal, dat veel lezers zal bekoren. Naast het pad van een nieuwe baan, wordt ook het pad van de liefde bewandeld. En tenslotte wordt het pad van haar jeugd ook toegelicht. Dit alles komt prachtig bij elkaar in een mooi afgerond einde.

Sarah Morgan zorgt met haar prettige leesstijl ervoor dat je als lezer helemaal wordt meegenomen in het leven van Paige en haar warme zwoele nachten in Manhatten.

Gewaardeerd op 4 Birdy-sterren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie