Rhonda Byrne- The Secret

Recensie


Titel: The Secret
Auteur: Rhonda Byrne
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Uitgave: Limited Edition 2017
Genre: Spiritueel---"Alles is mogelijk voor wie gelooft."---
Beste lezers,

Van Uitgeverij Kosmos mocht ik The Secret lezen. De mooie Limited Edition van 2017. En het is een prachtig boek. Want het boek bestaat nu alweer 10 jaar. En nu de auteur het alweer 10 jaar naleeft, wat ze toen heeft ontdekt, wil ze dit vieren met deze mooie editie. 

{ "Niets is begrensd. De begrensdheid bestaat slechts in het menselijke denken"} 

Rhonda Byrne (1945) schreef naast de Secret, The Power, The Magic en The Hero. In 2006 maakte zij de  documentaire-film The Secret en bracht daarmee miljoenen mensen in beroering over heel de wereld. Het jaar daarna schreef zij het boek, dat in meer dan 50 talen werd gedrukt en een bestseller werd.

Met deze editie wil de auteur Rhonda Byrne iedere lezer bekend maken met de tien krachtige inzichten die een leven kunnen veranderen. Deze 10 inzichten bouwen voort op de kennis die ze al eerder heeft opgedaan. "Als je ze goed bestudeert en navolgt zal je merken, dat het je wensen zal realiseren", aldus de auteur.

{ "..bewijs jezelf een dienst en vier elke verjaardag als de eerste.."} 

De cover

De cover ziet er prachtig mooi uit. een mooie hardcover, het is duidelijk dat het een bijzondere editie betreft. Hier is echt aandacht aan besteed. Mooie sierlijke letters sieren het kaft. Ook de inhoud is bijzonder. Deze hardcover is niet alleen opvallend aan de buiten kant, maar ook aan de binnenkant siert de gele perkamentkleur op mooi glossy papier. In heldere taal, vol citaten en met kleine illustraties wordt het verhaal uiteengezet...het verhaal van het grote geheim!

Anekdotes en uitspraken van de "meesters" zijn mooie elementen

Het boek bevat teksten van grootheden, wijze mannen en vrouwen  die The Secret hebben gebruikt en hiermee grote successen hebben behaald. In 10 heldere hoofdstukken wordt dit uiteengezet.

Rhonda heeft met The Secret een heel bijzonder boek geschreven. Mijn eerste indruk na het lezen: "wauw, wat een boek!".

Een belangrijk item wat besproken wordt, is om gelukkige gedachten te denken en zo gelukkig te zijn. En als je je onwel voelt, hier niet de hele dag over te praten. Dan trek je het als het ware "naar je toe". Daarnaast wordt het placebo-effect aangehaald. Hoe meer je gelooft dat het middel je helpt, hoe grote de kans dat dit gebeurt. Tenslotte: door je te richten op goede en mooie dingen, voel je je goed en breng je meer goede dingen in de wereld en trek je dit ook aan als een magneet.

{ "Alles in het universum is verbonden en vormt een enkel energieveld" - John Assaraf

The secret leert ons in 10 inzichten om alles te wensen voor een beter leven. Positief denken staat centraal. En richt je vooral op de goede dingen in het leven. In begrijpelijke taal wordt dit uiteengezet. Het is geen boek dat je zomaar even uitleest. Voor dit boek moet je als lezer de tijd nemen. Om stukje voor stukje te kunnen begrijpen waar Rhonda al 10 jaar lang zo happy mee is. Het zal veel lezers aanspreken. Maar er zullen er ook zijn, die het mogelijk niets zullen vinden. Gezien het "zweverige" onderwerp. 
Soms zijn sommige zaken wat ongrijpbaar of ver van je bed. Maar ik zou zeggen: haal er uit, waar je wat mee kan.

Conclusie

Het boek heeft mij in die zin geraakt, dat ik zeker mee ga in "positief denken", of "maak je eigen positieve dag". Daarnaast houd ik mij veel bezig met dingen waar ik blij van wordt. Het is een zeer inspirerend boek. Deze jubileumeditie zou eigenlijk bij iedereen in de boekenkast moeten staan. Het is een prachtboek om kado te krijgen en zeker leuk om kado te geven. Zodat je op elk moment even kan bladeren voor een inspirerende quote, die je mogelijk ver kan brengen of je een mooie dag kan geven. 

Waardering: 4,5 Birdy-sterren

originaliteit: 5
leesplezier: 4
schrijfstijl: 4
uitvoering: 5
diepgang: 5

"Het is een zeer inspirerend boek". Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie