Sanne Hillemans- Circus Cesaria

Recensie


Titel: Circus Cesaria
Auteur: Sanne Hillemans
Uitgeverij: Sunny Hill Books
Uitgave: mei 2017
Pagina's: 210

Met dank aan Sanne Hillemans, voor het gesigneerde exemplaar!

"Een complex verhaal met verschillende lagen, 

die veel lezers zal aanspreken"
Beste Lezers,

Aan het begin van het jaar zocht Sanne Hillemans lezers voor haar Beta-team van proeflezers, voor haar manuscript van Circus Cesaria. Ik heb gereageerd en werd toegelaten tot dit leesteam. Met groot plezier is het team vanaf februari begonnen. Hoofdstuk voor hoofdstuk werd het als e-book proefgelezen. En ik vind dat erg leuk om te doen. Dus helemaal leuk.

Het boek is uitgekomen in de maand mei 2017. Wat een pracht van een cover. en dat geldt ook voor het mooie YA-boek. Opnieuw gelezen volgt hierbij mijn leeservaring.


Mijn samenvatting:

Na een dramatische gebeurtenis kan Noah, 22 jaar en student bedrijfskunde, niet meer vrolijk kijken. Hij zit gewoon in de put en zonder de drank komt hij de dag niet goed door. Als hij met zijn vrienden bij een circusvoorstelling aanwezig is, kan hij zijn ogen niet geloven, wat een prachtige vrouw daar in de trapeze. Hij gaat stappen met zijn vrienden, het worden late uurtjes en dan wordt hij wakker op het circusterrein. Hoe kwam hij daar terecht? Eigenaar van het circus Cesar, vraagt hem bij het circus te komen. Daar ontmoet hij Emily. Ze delen samen een camper gezien er nu nergens ruimte over is. Noah helpt mee met het rondreizend circus en ontmoet zo de vele artiesten. Het leidt hem af. En na een tijdje gaat het veel beter met Noah. Alleen voor Emily is dit een ander verhaal. Wat is er aan de hand?

{ "Je hebt hier een family...vergeet dat niet."} 


De elementen:

Het boek ziet er erg mooi uit, qua vormgeving. De cover toont een vrouw, die gebogen op de grond zit. Het is schemerig. Is het de piste van het circus? De titel is de naam van het circus waar het verhaal over gaat. En is tevens een korte weergave over de inhoud. Het verhaal gaat over Noah, die gaat werken bij het circus. Het lettertype mag wat groter. De vertelperspectief is 3e persoon. We lezen vanuit Noah. Bijzonder zijnde flashbacks. Zo komt de lezer meer te weten over Noah, maar ook over Emily die hij ontmoet op het circus.  

Sanne Hillemans heeft een bijzonder mooie verhaalstijl. De zinnen lezen heerlijk en prettig weg. Het begin van het verhaal is voor hoofdpersoon Noah minder prettig, gezien hij vaak drinkt, seks heeft en een joint rookt. Zijn vrienden maken zich ernstig zorgen. Dat zal Cesar mogelijk ook zijn geweest, als hij hem vindt en hem bij het circus vraagt. Vanaf dat moment bemerk je dat Noah zich ook op andere zaken kan focussen, dan op zijn verdriet. De leuke Emily ook werkzaam bij het circus leidt hem goed af. Maar ook de andere circusmensen zijn erg aardig en hebben ieder zo hun verhaal.

Naarmate hij zich beter voelt, lijkt het erop, dat Emily zich vreemder gaat gedragen. Hoe komt dit toch, vraagt Noah zich af...

{ "Zijn hart brak vanwege haar gebroken hart en hij wilde er alles aan om haar leed te verzachten".}


Mijn mening over het boek:

Circus Cesaria is een mooi boek, een fijn geschreven verhaal over angst en verdriet, liefde en vertrouwen, maar ook over wantrouwen. Het gaat om 2 Young Adults Noah en Amily. Hoe de één de ander kan versterken, maar bij de ander dit een ander averechts effect kan hebben. Hoe blijer Noah wordt, hoe Emily meer in d’r schulp kruipt. Dit alles wordt natuurlijk door iets veroorzaakt, wat nu niet verklapt wordt.

Sanne Hillemans heeft een prachtig mooi verhaal neergezet, wat niet alleen YA”s/young adult zal aanspreken, maar een groter publiek dan dat. Het is levensecht en raakt je aan als lezer. Het is eigenlijk een verpakte boodschap “Tijd heelt alle wonden”. Helaas moet de één idaarvoor eerst ets naars meemaken en duurt het een hele tijd voordat degene daar overheen is. Dit geldt ook voor Noah. Gelukkig helpt de nieuwe omgeving hem hiermee. 

Hillemans heeft het talent om dingen zo mooi op papier te zetten met zo’n sierlijkheid, dat het boek 1 groot feestje is om te lezen. Al is het een verhaal met trieste momenten. 

De auteur:

Sanne Hillemans schreef als tiener al veel verhalen. Ze houdt van verhalen die complex zijn. ( door haar studie psychologie?), waarbij personages zo in de knoop zitten, dat het een uitdaging is om ze eruit te halen. Waarbij de lagen schil voor schil afgepeld worden en waarbij de zaken niet zwart-wit zijn. 


Gewaardeerd op 4,5 sterren! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie