Aankondiging Meet & greet Camilla Lackberg

In de spotlights: Camilla LackbergBeste Lezers,,

Superleuk nieuws: op 24 september aanstaande gaan we naar de Meet & Greet van Camilla Lackberg. Georganiseerd door uitgeverij  Ambo Anthos & Eci. En waar worden we verwacht: In Utrecht. 

Het is alweer een aantal jaar geleden, dat we in Bredevoort Boekenstad in de achterhoek waren.  In de leuke winkeltjes waren wij aan het snuffelen, en vonden een vooruitlees-exemplaar van Ijsprinses. Geweldig blij ging dit exemplaar mee naar huis. Nog niet eerder had ik van deze auteur gehoord. Met veel interesse begon ik te lezen..en was daarna gelijk verkocht.
  
Waar gaat het boek precies over?

Als Angelika met doorgesneden polsen in een badkuip wordt aangetroffen,lijkt het op zelfmoord. Maar als er sporen van slaapmiddelen in haar bloed worden gevonden gaan Patrik Hedström en Erica Falck op onderzoek uit. Als later ook een vriend van Angelika overlijdt, ontdekken zij dat beide sterfgevallen hun oorsprong in het verre verleden hebben. Läckberg schildert een portret van een gesloten samenleving waarin iedereen alles van elkaar weet en waar uiterlijke schijn van groot belang is. En dat kan onder bepaalde omstandigheden fataal zijn..

>Het boek leest heerlijk weg, al speelt het verhaal zich in Zweden af en je natuurlijk moet wennen aan de namen en straten. En natuurlijk zoals veel boeken, smaakte het naar meer.


Camilla Lackberg:

Camilla Läckberg (Fjallbäcka, 1974) is een Zweedse auteur en van huis uit econoom. In enkele jaren tijd is ze uitgegroeid tot een van de bestverkopende Zweedse thrillerauteurs. Haar misdaadromans over Patrik Hedström en Erica Falck kregen voortdurend lovende kritieken en vonden hun weg naar een groot en internationaal lezerspubliek. Läckbergs thrillers spelen zich af in en rondom Fjällbacka, gelegen aan de Zweedse westkust en tevens de geboorteplaats van de auteur.

In 2002 debuteerde ze met IJsprinses  (Isprinsessan). Daarna schreef ze bijna elk jaar een nieuwe...tot dat Heks dit jaar verscheen.

Heks:

Heks is de nieuwste thriller van Camilla Läckberg, een van de bestverkopende Zweedse thrillerauteurs. Wereldwijd zijn er al meer dan 20 miljoen exemplaren van haar Fjällbacka-serie verkocht.

De flaptekst:

Wanneer een jong meisje van een boerderij net buiten Fjällbacka verdwijnt, denkt men meteen aan een oude zaak. Dertig jaar geleden verdween daar namelijk een vierjarig meisje dat later werd teruggevonden – vermoord. Destijds werden twee tienermeisjes beschuldigd van deze moord; de een leidt sindsdien een teruggetrokken bestaan in Fjällbacka en de ander is een beroemde actrice die even is teruggekeerd.

Patrik Hedström acht de kans klein dat er een verband is tussen de verdwijningen, maar moet de mogelijkheid tóch onderzoeken, daarbij bijgestaan door schrijfster Erica Falck. Hoe dieper ze in de zaak verwikkeld raken, hoe meer ze zich realiseren dat deze ver teruggaat in de geschiedenis. Het verhaal gaat namelijk dat een vrouw die in de zeventiende eeuw werd beschuldigd van hekserij meerdere gezinnen vervloekt had…

Natuurlijk verheug ik mij erg op de Meet & Greet. En het nieuwe boek "Heks".
Tot later!

groeten,
Annette Overvoorde
Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie