Wim Brus- Yu, kettingmoord

Recensie


Titel: Yu, Kettingmoord
Auteur: Wim Brus
Uitgeverij: Free Musketeers
Genre: thriller / Detective
Uitgave: September 2016

Gelezen: voor de auteur zelf. Waarvoor dank voor het toesturen, Wim Brus.Beste Lezers,

Hier volgt een bijzonder boek. Ik hou van goede boeken, maar dat is een heel ruim begrip en voor iedereen weer een andere beleving. Voor een thriller geldt dan: een goede intro, beschrijving van karakters en goede "flow". Nu, zoek niet verder, dit is een mooi het boek, waar dit allemaal in terug komt.  Kijk je mee?

Samenvatting:

Engeland, County Kent: Yulie woont al 4 jaar samen met Robert en samen zijn ze heel gelukkig. Ze zijn een leuk stel samen en wonen nog niet zo lang in de mooie cottage. Ze genieten van alle momenten die ze samen hebben, gezien ze beide een drukke baan hebben.
Yulie Chan, begin 30, is namelijk journaliste en houdt zich bezig met misdaadverhalen. Ze is druk bezig met een artikel over bouwfraude. Hierna wordt ze bedreigd en volgen er bijzondere voorvallen wat uitmondt in een aantal aanslagen. Yu moet dus goed op zichzelf passen.  Haar partner Robert is een (CTM) Client-manager bij een contactcenter in London.

Omdat haar collega Charles op vakantie is wordt ze al snel opgeroepen. Er is een auto in het water terechtgekomen. De bestuurder is helaas overleden. Natuurlijk wil ze er meer van weten, maar krijgt hiervoor niet echt de medewerking zoals ze het Charles wel zouden geven. Maar die is er helaas niet. Als er daarna meer auto’s in het water belanden en dit meer slachtoffers geeft, gaan er bij Yu een aantal belletjes rinkelen en zou het mogelijk om dezelfde dader kunnen gaan.   

Wat ontdekt Yu precies en is zij mogelijk in gevaar? Je leest het in Yu, kettingmoord.

¶Het onderzoek zit zo vast als een kettingslot, waarvan de sleutel zoek is ¶

De elementen:

De cover is in opvallend rood getint met kleine luchtbubbels. De naam Yu staat bovenaan en staat voor de hoofdpersoon. Zou deze cover mij aantrekken in de winkel? Ik weet het niet. Mogelijk niet. Dit boek moet het echt van het spannende meeslepende verhaal hebben. De titel “Yu, kettingmoord” is helder en duidelijk. De schrijfperspectief is 3e persoon. Een belangrijk element is de duidelijke en heldere vertelwijze en opgebouwde spanning. Door de vele dialogen kreeg het verhaal meer bite. Geen saaie momenten en dips in dit boek.

¶De zaak stinkt als rottende kadavers in een bloedhete zon¶

Mijn mening over het boek:


Dit eerste boek dat ik las van Wim Brus heeft mij zeer positief verrast. Het is te merken dat hij een Haagse achtergrond heeft, woorden zoals “Geinponem”, “Lazarus” en “Gribuszooi” herken ik dan ook uit het Haagse. Het verhaal over Yu is goed opgebouwd. De karakters zijn duidelijk. Per hoofdstuk wil je graag verder lezen: van spanningsmoment naar spanningsmoment. Heb ik genoten van dit boek? Zeker wel. Doordat de spanning hoog wordt gehouden, blijf je lezen en wordt je gepakt door het verhaal. En op den duur zit je er gewoon helemaal in. Het onverwachte verloop naar het einde geeft een echte plottwist. En dat is mooi. Wat opviel aan het boek is dat Yu weinig emotie toonde bij de verdrietige momenten die ze meemaakt. Dat zijn er nogal wat. De emotie bleef dus vlak. En hup, het verhaal ging door. Mogelijk kan het haar Chinese achtergrond zijn, dat zij dit niet toonde naar de buitenwereld. 

Erg genoten van dit boek. Met interesse kijk ik dan ook uit naar het volgende deel over Yu en haar belevenissen. Erg benieuwd waar Yu ons weer mee naar toe neemt.


De auteur:

Wim Brus is geboren in Den Haag. Momenteel woont hij in Rozenburg. Als Anglofiel vertrok hij op 42-jarige leeftijd naar Engeland om zich daar te vestigen. Nadat dit mislukte, blies hij zijn autorijschool nieuw leven in. Doordat de economie een zakkende beweging maakte, koos Wim voor een vaste baan. Vanaf zijn jeugd hield hij zich bezig met het schrijven van korte verhalen en romans. Wim wil zich helemaal gaan toeleggen op het schrijven en als het aan mij ligt, wordt het een hele lange serie met hoofdpersoon Yu. Ik kijk er al naar uit!


Mijn waardering:

Gemiddeld komen we uit op 3,8. Dit boek krijgt 4 dikke Birdy-sterren.

Originaliteit: 5
schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Plot: 3,5
Einde 3,5
Spanning:4

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie