Terugblik: Boekpresentatie Michelle Visser voor Een lucht vol Franse dromen


Boekpresentatie Michelle VisserBeste Lezers,

Op 13 juli was het zover: de boekpresentatie van haar 4e boek alweer. 
Michelle Visser schreef 2 historische romans, en daarnaast Het huis met de blauwe luiken. Het was ook spannend: ik kon mijn Facebookvriendin Michelle Visser eindelijk in levende lijve ontmoeten. Locatie boekhandel Broekhuis te Hengelo. Aanvang 19:30 uur.  En Birdy's Boeken was er bij!


En Birdy's Boeken was er bij!
Boekhandel Broekhuis te Hengelo bestaat al jaren en viert volgend jaar zijn 150 jaar bestaan in februari 2018.
Allereerst zochten we Michelle even op, om dag te zeggen. Helaas had ik geen presentje meegebracht. Dus dat houd ze nog tegoed.De Bühne
We werden welkom geheten door de heer Cees van de Boekhandel Broekhuis. Er was een mooie Bühne gemaakt, met grote poster, een mooie bos bloemen en een tafeltje met de 2 romans.
Er was een goede opkomst en dat is de auteur natuurlijk ook gegund. Alle stoelen waren bezet, diegene die nog later kwamen kozen een plekje achterin. Ook een van de proeflezers en de redacteur waren aanwezig.


Duo-presentatie


Kim ten Tusscher (geboren in 1979) en Michelle Visser ( geboren in 1973) ontmoette elkaar op Twitter en zijn sindsdien vriendinnen geworden. Als Michelle een vraag heeft en belt, staat Kim direct voor haar klaar. En dat is echt heel mooi aan deze vriendschap

In de vorm van een duo-presentatie begon de avond. Kim stelde een aantal rake vragen aan Michelle en zo hoorden we meer over het boek en de "making of" de 2e roman. Oftewel het 4e boek dat nu af is. Michelle is eerst gestart met de historische roman. Daar ligt eigenlijk haar hart. Vorig jaar kwam er het boek Het huis met de blauwe luiken. Nu verschijnt het 2e verhaal over de Franse sfeer, het avontuur in het buitenland zoals in het programma Ik vertrek.

Kim ten Tusscher schrijft Fantasy, ze zijn zoals eerder gezegd goede vriendinnen. Een boek schrijven is niet altijd makkelijk, geeft Michelle aan, daarom is het fijn om even wat feedback te kunnen vragen.

Met schrijven gaan er veel versies overheen. Eer dat het boek helemaal af is, heeft het verhaal al verschillende stadia doorstaan. 

Wat is nu het mooiste moment uit het schrijfproces?
Het leukste vindt Michelle het begin met zijn bijzondere scenes.

Wat is dan het moeilijkste.. vroeg ik haar?
"Bij het naderen van het einde, dat is verschrikkelijk", zegt Michelle Visser". Want dan zie je de foute stukjes" zegt ze,  en dan belt ze veelal even met Kim. Alleen schrijven is best zwaar, legt ze uit. Het is heel druk, en al die stemmen over hoe het verhaal moet gaan, ed. Om vol inspiratie te kunnen blijven, zocht Michelle iets meer naast het schrijven van boeken. En heeft nu een klein baantje erbij in de uitvaartzorg. Natuurlijk is schrijven haar grote passie, maar ze bemerkt dat nu alles op evenwicht is. En dat is mooi.
Het nieuwe boek: Een lucht vol Franse dromen


Met name haar ouders en hun woning in Frankrijk hebben de auteur Michelle geïnspireerd tot het schrijven van de beide Feelgood-romans.  Ook haar persoonlijke zoektochten stopt de schrijfster in het boek. Ze vindt het grappig om dit alles mee te geven aan de hoofdpersoon. Maar daarnaast is het goed om ook even afstand te nemen.

"Het leven is een leerweg", hoort de Yoga-docente haar dan ook vaak zeggen.

Als een manuscript af is en deze naar de redacteur wordt verstuurd, komt er eigenlijk een tijd voor rust. In een aantal weken ongeveer 6 zijn het er, kan je heerlijk tot jezelf komen. Dat duurt bij Michelle niet erg lang, want vorig jaar na het afgeven van haar manuscript, nam ze die tijd om researchboeken te gaan halen voor een nieuwe historische roman. De ideeën zaten al in haar hoofd.
Inspiratie


De beide feelgood-romans zijn ontstaan, doordat de familie een oud boerderijtje kocht in Frankrijk. Haar ouders zijn nu veel in Frankrijk en als Michelle daar langs gaat borrelen de ideeën op als paddenstoelen. Zo worden veelal sfeer, leuke anekdotes en het heerlijke Frankrijk met zijn wijnen en spijzen meegenomen in het boek. Zo zat haar vader in boek 1, en haar moeder in boek 2 verstopt. Michelle leest deze leuke stukjes voor en de aanwezigen genieten ten top van deze anekdotes, die het lezen dadelijk een extra tintje zullen geven. even een praatje Meet & GreetHierbij wil ik iedereen bedanken voor de leuke avond, in het bijzonder Michelle Visser. En wens haar veel succes met haar mooie 2e boek uit de serie.

Super zondag-groeten,
Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie