Terugblik Meet & Greet Esther Verhoef voor Nazomer

Meet & Greet, te Amsterdam

Beste Lezers,

Afgelopen weekend, op 2 juli jl, was daar een superleuk boekenfeestje voor het nieuwe boek van Esther Verhoef. Op initiatief van Ambo Anthos & ECI mocht er een groepje genodigden langskomen voor een Meet & Greet met Esther Verhoef. 
De locatie was de Uitgeverij Ambo Anthos in Amsterdam. 

Wij van Birdy's Boeken mochten hier ook naar toe. Aanvang 14.00 uur, 
dus let's go!

Allereerst werden wij ontvangen door Marlou Groot van ECI en Maartje de Jong van Ambo Anthos. En ieder zocht een plekje.
Het was een warm ontvangst met koffie, thee en taartjes. Muffin-taartjes met de cover van het boek erop. Prachtig.


Maartje de Jong en Marlou de groot


Nadat ieder z'n plek had gekozen met koffie en taart, kon het feest beginnen. Allereerst een welkom heten en toespraak. van Ambo Anthos en ECI.

Ik was nog niet eerder bij Ambo Anthos te Amsterdam geweest en Uitgeverij Ambo is opgericht in 1963 door Herman Pijfers. En in 1996 gingen zij samen met Uitgeverij Anthos. Bekende auteurs van deze uitgeverij zijn: Herman Koch, Tatiana de Rosnay, Saskia Noort en Esther Verhoef.  

Allereerst volgde er een interview met Esther Verhoef en Milou van Rossum. Zij vroeg gerichte vragen over het nieuwe boek, wat gaat over de modewereld.
foto van Twitter, Milou van Rossum, moderedacteur van NRC


Hier mochten geen foto's van gemaakt worden. Vandaar deze foto van Twitter.

Esther Verhoef vertelde onder anderen dat zij 2 jaar heeft gedaan over de nieuwe roman, die Nazomer heet. Zij korter werkt aan thrillers, die een bepaalde snelheid hebben, qua schrijfstijl en leessnelheid. Zij wisselt graag af met een roman en een thriller in verband met de inspiratie en als zij eenmaal bezig is, is zij niet aanspreekbaar voor huisgenoten, gsm en gewone telefoon. Dit komt omdat zij helemaal in het verhaal wil zijn om zo verhaal & karakter te kunnen vormgeven.

Zij is begonnen met boeken te schrijven over dieren, wat zij erg leuk vond. Ook daar kwam het item "mode" al voor. In Frankrijk had zij altijd casual kleding aan, liefst een legerbroek met hoody. Bij het maken van een reportage voor een glossy..ging het bijna mis, want een mooi kleding setje was toen even niet voorhanden. Door de makers van het blad en het feit dat zij vaker in de media zou verschijnen, kwam er een ommekeer in de kledingkeuze. Daarna begon het schrijven van de andere boeken en de 5 boeken die zij met haar man Berry schreef. Ook echt aanraders by the way (van Escober, Esther & Berry dus). 
Gezien Esther Verhoef mijn heldin is van de thrillers, had ik een heerlijke fles witte wijn meegenomen, als kadootje. Een heerlijk wit- slurp wijntje, van Ilja Gort. Met een leuk kaartje. Dit vond ze erg leuk. 
Eigenlijk was ik daarom best een beetje nerveus. Gelukkig viel dit niet erg op
( of wel?..Juultje en Sandra?). 
Een prachtige handtekening siert het boek.Zouden jullie ook vast wel zijn, al je je superheld mag ontmoeten..op boekengebied.Esther Verhoef was en is erg sympathiek en aardig. En gaf antwoord op ieder zijn vragen. Zo geweldig. Ik vroeg haar wat het moeilijkste item was, van het nieuwste boek. Zo vond ze de research van het nieuwe boek best moeilijk, maar ook leuk, omdat je er weer veel van leert.Wat een prachtig nieuw boek, het heet Nazomer. Daar is hij dan. Het verhaal gaat over de modewereld. De auteur heeft zich hier helemaal in verdiept. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig. 
Marc, Julia En Sandra zijn druk in gesprek.

Zo leuk, dat je altijd weer nieuwe mensen ontmoet, zo ook hier blogster Sandra Raino 
(van MeerdanSandra), ik ontmoette blogster Julia opnieuw ( van Julia's Boekwinkeltje)  en we hebben eindelijk gekletst...jawel!  En tenslotte was daar ook Connie Flipse (van Connie's Boekenblog). En zag ik Silvia van Elzelingen (niet op de foto, maar wel even mee gekletst.) Connie Flipse, Annette en Julia

Allen: superleuk jullie te hebben ontmoet! 

Het was een superleuke zondagmiddag, met een extra tintje pour moi.
Bedankt lieve mensen van Ambo Anthos & ECI. En natuurlijk in het bijzonder Esther Verhoef.


Hartelijke warme groeten,
Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie