Recensie Thriller Wie schrijft, die blijft -Heleen van den Hoven

Recensie & Blogtour-aftrap

Titel: Wie schrijft, die blijft

Auteur: Heleen van den Hoven

Genre: Mysterie/ Thriller

Uitgeverij: De Crime Compagnie

Uitgave: 16 mei 2024

Met dank aan: uitgeverij De Crime Compagnie voor dit blogtour exemplaar.
Thrillerwedstrijd met moordneigingen

Bij het lezen van de inhoud, dacht ik terug aan de thriller van Elvin Post: De cursus. Ook hierbij verbleef er een groep auteurs in een groot huis. Met als doel: schrijven. Of Guillaume Musso zijn thriller: Het geheime leven van schrijvers. Er zijn dus meerdere boektitels waarbij auteurs samen komen bij elkaar en er plots iets gebeurt. 

Auteur Heleen van den Hoven zal ergens door geprikkeld zijn geraakt, om ook een verhaal te schrijven dat over een groep auteurs gaat EN het een Agathie Christie-sausje te geven. Is dit een cosy crime of een heus moordmysterie? Kijk mee!

De inhoud

Twaalf auteurs, zitten twaalf dagen (plus twee) in een kasteel. Zonder hun telefoons en zonder wifi. Het gaat om een schrijfwedstrijd, met als thema: het raadsel van kasteel Rijnhuizen. Ze dienen dagelijks een verhaal in te dienen onder een synoniem. Zij plaatsen dit met een magneet op een wandbord. De jury kijkt dit door en dagelijks valt er iemand af. Totdat er een winnaar overblijft, die een contract krijgt bij uitgeverij Crime Time. 

Dat is de bedoeling van de schrijfwedstrijd die is bedacht door uitgeefster Claudia Markant en kasteelheer Pim van Amerongen. Claudia checkt met name de teksten en Pim hoopt op een kleine openbaring. De schrijvers dienen minimaal 1500 woorden per dag in te dienen. Laat de wedstrijd maar beginnen!

De elementen

Allereerst de titel. Het is zeker de strekking van het verhaal. Alleen vind ik het echt een "Hollandse titel". Het had wat korter gemogen ( vb: Het Rijnhuizen mysterie) en dan als ondertitel kunnen dienen. De cover past goed bij het verhaal als ook bij de auteur haar eerdere titels. Donker, duister en mysterieus. 

Het spannende verhaal "Wie schrijft, die blijft" begint met de aankondiging van een grootse schrijfwedstrijd. Suzanne Vermeille is een van de deelnemers en neemt in het proloog het woord. Vervolgens vertelt de alwetende verteller over de aankomst van het diverse gezelschap aan auteurs. De volgende hoofdstukken wisselen van perspectief. Van Suus, in de ik-vorm, naar Jojanneke in de 3e persoon om zo een indruk te geven over het wel en wee tijdens deze schrijfweken. Gezien zij onder synoniem aan hun opdracht schrijven, de naam van een dier, zijn er ook stukken tekst met een diertje bovenaan. Zo volgt de lezer een aantal personen en leest de verhalen van de deelnemers in hapjes en brokjes. 


~'Zoveel thrillerschrijvers bij elkaar zetten is vragen om problemen'~

 

Voor diegenen die de eerdere thrillers van auteur Heleen van den Hoven al mochten lezen is bekend dat deze auteur niet voor 1 gat te vangen is. Zij heeft zeer veel in petto. Ook in deze talentenjacht-vol-moord-mysterie. De twisten die Heleen van den Hoven bedacht heeft zijn geniaal. Het is filmisch geschreven, zodat alles zich voor de ogen afspeelt. Ondanks de verscheidenheid aan personages is er niet 1 moment, waarop de lezer de weg kwijt kan raken. Dat is een groot compliment voor de auteur, als ook een groot voordeel voor de lezer. Het is te behappen en daardoor geeft het helderheid in de soms duistere momenten. Zeker in de nacht kruipt de spanningsboog hoog op. Wie loopt daar toch door die gang? Of is het slechts verbeeldingskracht en slaat de vermoeidheid toe?


~'Ik heb zitten slapen, geloof ik'. Ambrose drinkt zijn wijnglas in een teug leeg. 'Niets is wat het lijkt. Niemand is wat hij lijkt'~


Auteur Heleen van den Hoven heeft met Wie schrijft, die blijft een zeer meeslepend mysterieus verhaal geschreven die veel lezers positief zal verrassen. Zij zullen in no-time gaan mee puzzelen, om een ingewikkeld raadsel op te lossen. Zeer geschikt voor speurneuzen en leespuzzelaars. Met een knipoog naar Hercule Poirot. 

Een meeslepend mysterie van de bovenste plank! -Birdy's Boeken 


Waardering ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vijf dikke sterren voor dit heerlijk spannende moordmysterie. De cosy crime op zijn best!! 

Heleen van den Hoven...give me more!

Ontzettend genoten van dit super leuke verhaal. Chapeau!


Groetjes, Annette

Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie