Boekenpost voor buddyread: Mama huilt harder -Leslie Keijzer

Boekenpost voor Buddyread.

Titel: Mama huilt harder

Auteur: Leslie Keijzer

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff 

Genre: Biografie

Uitgave: Mei 2024

Met dank aan: de uitgeverij en Ilona voor dit Buddyread-exemplaar.
Op instagram bij @ilonaslevenbijls deed ik mee aan de oproep voor buddyread. We lezen dan samen een boek en daarna volgt er een live leesclub om er met elkaar over te babbelen. Een mooi bericht volgde: ik mocht meedoen, whoop!

Mama huilt harder

Leslie Keijzer vertelt in Mama huilt harder haar eerlijke verhaal over het beginnende moederschap. Want wat als je harder huilt dan je baby, maar geen idee hebt waarom? Na de geboorte van haar zoontjes (4 en 2) krijgt Leslie Keijzer beide keren last van steeds intensere neerslachtige en angstige gevoelens. Regelmatig zit ze huilend tegenover de huisarts. Bang, radeloos, gebroken. Op het dieptepunt durft ze zelfs haar huis niet meer uit en ontwikkelt ze een extreme angst om dood te gaan.

Door de dokter wordt ze naar huis gestuurd met het advies om goed uit te rusten. Pas veel later krijgt ze de diagnose postnatale (post partum) depressie en vallen er puzzelstukjes op hun plek. Leslie is niet de enige bij wie een postnatale depressie niet wordt herkend. 1 op de 10 moeders krijgt last van een postnatale depressie.

‘Ik vind het doodeng dat mijn verhaal nu de wereld in gaat. Eerlijker dan dit wordt het niet. Ik hoop dat dit boek een steun is voor alle vrouwen die hetzelfde doormaken (1 op de 10 moeders, shocking!). Je bent niet gek. En je hoeft het niet alleen te doen. Het is oké als je niet kunt uitleggen hoe je je voelt. Logisch, je begrijpt jezelf niet eens. Daarom schrijf ik dit boek ook voor partners, familieleden en vrienden. 

De auteur Leslie Keijzer

Leslie Keijzer (33) groeide op in het Gooi. Zij werd bekend door deelname aan Echte Gooische meisjes (2008) een bekende tv-serie. Bijna vijftien jaar later keert ze terug, met diezelfde meisjes  voor de opnames van Echte Gooische Moeders. Ze runt een succesvol instagramaccount en woont met man en kids nu in Amstelveen. 

👉Dit is haar eigen verhaal.


Binnenkort vertel ik je meer over dit boek; het leest al heel fijn. 🌹


Groetjes Annette 

Birdy's Boeken 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie